ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλος νικητής η ταινία «Τετάρτη 04:45» στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

12:46 - 29 Μαρ 2016 | Αναδυόμενες αγορές

H ταινία του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 04:45» ξεχώρισε με άνεση, κερδίζοντας τα 9 από τα 13 βραβεία που διεκδικούσε το βράδυ της 28ης Μαρτίου 2016, ανάμεσα τους: Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου (Στέλιος Μάινας), Βραβείο Σκηνοθεσίας (Αλέξης Αλεξίου) και Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας.

 29 03 16 movie

Το «Ουζερί Τσιτσάνης» κέρδισε τρία βραβεία (Β' Γυναικείου Ρόλου, Ενδυματολογίας και Μακιγιάζ ) αποτελώντας την κορυφαία εμπορική ταινία σύμφωνα με την Ε.Α.Κ., ενώ το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου δόθηκε στον Μηνά Χατζησάββα για τον ρόλο του στην ταινία «Ενας Αλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Αυτό ήταν και το μοναδικό βραβείο που απέσπασε η ταινία του Παπακαλιάτη.

Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Βασιλική Τρουφάκου για τον ρόλο της στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης». Βραβείο Ξένης Ταινίας απέσπασε ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η τελετή απονομής έγινε, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με επίσημη προσκεκλημένη την σπουδαία Βρετανία ηθοποιό, Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Φυσικά το highlight της βραδιάς ήταν όταν η Ρεντγκρέιβ ανέβησε στη σκηνή να παραλάβει την τιμητική Ίριδα, και έπλεξε το εγκώμιο των ελλήνων. «Είστε εκπληκτικοί γιατί θυμάστε ότι αυτοί οι πρόσφυγες είναι μητέρες, πατέρες, παιδιά, ανθρώπινα όντα, όπως δεν το θυμάται ούτε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Ντροπή σου Ευρώπη! Γιατί το λέω αυτό; Επειδή οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που εμπνεύστηκαν αυτήν την εγκληματική στρατηγική, άνοιξαν τις πόρτες στην Αποκάλυψη», συμπληρώνοντας: «Εγώ δεν μπορώ να πω στην κυβέρνησή σας τι να κάνει, αλλά οφείλει να απαιτήσει από την Ευρώπη χρήματα, όχι σκληρά μέτρα, αλλά χρήματα για την ίδια τη χώρα και τους πρόσφυγες» .

Πέρα από το καυτό ζήτημα του προσφυγικού, η απονομή περιελάμβανε την πρώτη εμφάνιση της Ελίζ Ζαλαντό ως νέας γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι ταλαντούχοι και ανερχόμενοι ηθοποιοί Γιώργος Νανούρης και Λένα Παπαληγούρα.

Η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα προβληθεί αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 2 την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 20.15.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.