ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forbes: Οι καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις το 2015

14:06 - 08 Απρ 2016 | Αναδυόμενες αγορές

Ψάχνετε για τη γη των ευκαιριών; Παρά την υποτονική οικονομία, η Ευρώπη δεσπόζει στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης FORBES για τις καλύτερες χώρες για τον καπιταλισμό, με τη Σκανδιναβία ως μια συγκεκριμένη χώρα που ξεχωρίζει. Οι Ευρωπαϊκές χώρες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα των Top 25 χωρών με τη Δανία να βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση στις Καλύτερες Χώρες για Επιχειρήσεις.

08 04 16 forbes

Η εικόνα δεν είναι τόσο λαμπρή για τις ΗΠΑ, οι οποίες ολισθαίνουν τέσσερις θέσεις στο Νο 22. Συνεχίζεται η πτωτική πορεία έξι ετών από το 2009, όταν οι ΗΠΑ κατέλαβαν τη δεύτερη θέση συνολικά. Οι ΗΠΑ αποτελούν το χρηματο-οικονομικό κέντρο του κόσμου και τη μεγαλύτερη οικονομία με $ 17,4 τρισεκατομμύρια (η Κίνα είναι η δεύτερη οικονομία στον κόσμο με $10,4 τρισεκατομμύρια), αλλά με χαμηλή βαθμολογία για την νομισματική ελευθερία και τη γραφειοκρατία. Περισσότερες από 150 νέες σημαντικές ρυθμίσεις έχουν προστεθεί από το 2009 με κόστος $70 δις, σύμφωνα με το Heritage Foundation.

Η πτώση αυτή τη χρονιά για τις  ΗΠΑ μπορεί να αποδωθεί σε ένα-δυο παράγοντες. Η κατάταξή της μειώθηκε σε σχέση με τις άλλες χώρες στη μέτρηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την προστασία των επενδυτών, η οποία αποτελεί μέρος της μελέτης των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων «Doing Business». Οι ΗΠΑ έπεσαν βαθμολογικά επίσης  στη φορολογική συνιστώσα της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς και στην τεχνολογική ετοιμότητα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο «Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.