ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung: Νέα πατέντα για έξυπνους φακούς επαφής με ενσωματωμένη κάμερα

10:39 - 13 Απρ 2016 | Αναδυόμενες αγορές

Καλώς ορίσατε στο μέλλον!

H Samsung μόλις έκανε ένα ακόμα βήμα στην επιστημονική φαντασία. Συγκεκριμένα, η Νότια Κορέα έλαβε την πατέντα για μία τεράστια τεχνολογία για φακούς επαφής με μια οθόνη που μπορεί να προβάλλει εικόνες κατευθείαν στο μάτι του χρήστη. Η είδηση έρχεται από ένα blog της Samsung, SamMobile.

Οι φακοί είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένη κάμερα και αισθητήρες που μπορούν να ελεγχθούν απλώς με ένα ανοιγόκλειμα του ματιού. Το περιεχόμενο αποστέλλεται στο smartphone μέσω ενσωματωμένων κεραιών. Εκεί είναι όπου γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων.

13 04 16 samsung

Φαίνεται ότι η Samsung προχωράει στην ανάπτυξη των έξυπνων φακών επαφής ως εναλλακτική λύση για τη δημιουργία βελτιωμένων επιπρόσθετων εμπειριών πραγματικότητας, αναφέρει το SamMobile. Με φακούς επαφής αντί για γυαλιά, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν επιπρόσθετο περιεχόμενο της πραγματικότητας πιο διακριτικά.

Το να ανοιγόκλειμα των ματιών με σκοπό τον έλεγχο μιας οφθαλμικής διασύνδεσης μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και τυχαία είσοδο, αλλά δεν είναι καθόλου μη ρεαλιστικό. Ευτυχώς, υπάρχει πάντα η δυνατότητα ελέγχου της διεπαφής μέσω του smartphone, όπως κάνει άλλωστε ο οποιοσδήποτε χρήστης.

Με την εξέλιξη αυτή, η Samsung μπαίνει στην αρένα με την Google, η οποία κατέχει επίσης δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για έξυπνους φακούς επαφής. Οι φακοί επαφής της Google προορίζονται κυρίως για ιατρική χρήση, με αισθητήρες και ευέλικτα ηλεκτρονικά ώστε να μπορεί κάποιος διαβάζοντας τα χημικά υγρά των δακρύων να προσδιορίσει των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η Google και η Samsung κατέθεσαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των έξυπνων φακών επαφής στις αντίστοιχες χώρες τους το 2014. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι και οι δύο εταιρείες είναι μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού, παρά ενεργά στην ανάπτυξη πρωτοτύπων έξυπνων φακών επαφής. Πράγματι, οι εταιρείες τεχνολογίας ζητούν (και χορηγούνται) όλα τα είδη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όλη την ώρα, και αυτό δε σημαίνει ότι θα ακολουθήσει μια αντίστοιχη εμπορική πράξη.

Και δεδομένου ότι τόσες νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται συνεχώς και πατεντάρονται από μεγάλες και μικρές εταιρείες, η είδηση ίσως δε θα πρέπει προκαλέσει υπερβολικό ενθουσιασμό, αλλά σίγουρα είναι ένας λόγος για να είμαστε αισιόδοξοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.