ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χώρες που παράγουν το περισσότερο τυρί στον κόσμο

16:26 - 13 Απρ 2016 | Αναδυόμενες αγορές

8. Αίγυπτος (639.250 τόνους)
Το τυρί στην Αίγυπτο έχει πολύ παλιά ιστορία καθώς από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής τους. Οι πιο φημισμένες κατηγορίες είναι το White Cheese και το Roumy Cheese.

7. Ρωσία (658.000 τόνους)
Η παραγωγή έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό από τους 350.000 τόνους που ήταν το 1999. Βασικό συστατικό στη ρωσική κουζίνα με τα πιο διάσημα τυριά να είναι τα: Bryndza, Circassian και Korall.

6. Πολωνία (744.047 τόνους)
Σε σταθερή άνοδο η παραγωγή τυριού τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια. Τα διασημότερα τυριά είναι τα: Oscypek, Golka, Korycinskl, Bundz.

5. Ολλανδία (793.000 τόνους)
Το τυρί είναι πολύ σημαντικό προϊόν για την Ολλανδία, όχι μόνο για την κουζίνα της χώρας αλλά και για την οικονομία της, καθώς αποτελεί το προϊόν που εξάγεται περισσότερο. Τα διασημότερα τυριά είναι τα πασίγνωστα Gouda και Edam.

4. Ιταλία (1.227.219 τόνους)
Στην Ιταλία υπάρχουν περισσότερες από 300 ποικιλίες τυριού. Πασίγνωστες ποικιλίες όπως: Gorgonzola, Mozzarella και Parmigiano-Reggiano.

3. Γαλλία (1.901.040 τόνους)
Για μια χώρα που είναι μεταξύ των πρώτων χωρών σε παραγωγή κρασιού παγκοσμίως, η υψηλή κατάταξη και στο προϊόν του τυριού, δεν αποτελεί έκπληξη. Τουλάχιστον 450 ποικιλίες τυριού με τα γνωστότερα να είναι τα: Camembert, Brie de Meaux και φυσικά το Roquefort.

2. Γερμανία (2.220.270 τόνους)
Η γερμανική παραγωγή αυξάνεται σχεδόν κατά 30.000 τόνους κάθε χρόνο, με τη Γερμανία να στοχεύει στην κορυφή. Τα διασημότερα είναι τα: Neufchatel, Cambozola, Tilsit.

1. Αμερική (5.398.396 τόνους)
Αν και δεν έχει κάποια πολύ παλιά ιστορία ή παράδοση με το τυρί, αυτό δεν εμποδίζει την Αμερική να είναι η νούμερο ένα παραγωγός. Η πρώτη θέση διατηρείται για δεκαετίες και φαίνεται ότι δύσκολα θα απειληθεί. Αμερικανικός τύπος είναι το cottage cheese ενώ τα υπόλοιπα είναι ποικιλίες ευρωπαϊκών τυριών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.