ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GBP: Τι λένε οι τράπεζες για το μέλλον του νομίσματος;

12:10 - 08 Ιουλ 2016 | Aγορές

Το Brexit ακολούθησαν η πτώση στις μετοχές, στην αγορά κατοικίας αλλά και στη στερλίνα. Από την πτώση αυτή, η σημαντικότερη είναι της στερλίνας, η οποία δεν έχει αντιδράσει καθόλου. Φυσικά και η πτώση στην αγορά κατοικίας εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αναταραχή. Παραμένοντας στη στερλίνα, τα τρέχοντα επίπεδα είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων 32 ετών και φαίνεται ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει.

Η DB εκτιμά ότι η στερλίνα θα κινηθεί μέχρι και τα 1,1500 μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι υα υπάρξει πτώση προς τα 1,2000 και ο Mohamed El-Erian σοκάρει βλέποντας το 1,0000, πάντα σε σχέση με το USD. Κάθε μέρα που περνάει, οι traders αυξάνουν και τα στοιχήματα για την πτώση του βρετανικού νομίσματος.

Στα 1,2000 βλέπει τη στερλίνα και η HSBC με τον αναλυτή, Mark McDonald να σημειώνει: Οι ακραίες τοποθετήσεις που ακολούθησαν το ακραίο event, μας προετοιμάζουν για μεγάλη αύξηση της μεταβλητότητας και έντονες κινήσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.