ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Η στερλίνα θα πέσει, ότι και να κάνει η ΒΟΕ

13:19 - 14 Ιουλ 2016 | Aγορές


Η στερλίνα αναμένεται να διαλυθεί ότι και να αποφασίσει σήμερα η ΒΟΕ, εκτιμά η HSBC. Σήμερα, η ΒΟΕ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην πρώτη συνεδρίαση μετά από το Brexit και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι η σημαντικότερη συνεδρίαση στην ιστορία της ΒΟΕ. Οι εκτιμήσεις των αγορών κάνουν λόγο για μια μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% στο 0,25% και αν συμβεί θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση από το 2009, αφού η ΒΟΕ έχει 87 μήνες να αλλάξει το επιτόκιο.

Ωστόσο, η HSBC θεωρεί ότι όποια και αν είναι η σημερινή απόφαση, η στερλίνα θα "βουλιάξει" δίνοντας τέλος στο ράλι των τελευταίων ημερών. Μετά από το Brexit, η στερλίνα έχασε 10% και βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985. Έκτοτε, έχει σημειώσει ένα ράλι εξαιτίας της γρήγορης αλλαγής στην πρωθυπουργία και του γρήγορου σχηματισμού κυβέρνησης, από την Theresa May.

Στο παρακάτω γράφημα, η HSBC εκτιμά τις πιθανές απώλειες για τέσσερα διαφορετικά σενάρια από τη ΒΟΕ.

14 07 16 hsbc

Ο βασικός λόγος για τον οποίο η HSBC πιστεύει ότι η στερλίνα θα πέσει είναι γιατί ήδη ο Carney έχει μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο μιας νέας ισχυρής νομισματικής στήριξης. Επομένως, αν σήμερα δεν προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, τα όποια κέρδη θα περιοριστούν καθώς οι αγορές θα αρχίσουν να προεξοφλούν για την επόμενη συνεδρίαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.