ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

11o Roadshow: Κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και NPL's στο επικέντρο

18:56 - 21 Σεπ 2016 | Χρηματιστήριο
11o Roadshow: Κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και NPL's στο επικέντρο
Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η διαχείρηση του μείζονος προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, αλλά και το ζήτημα της επιστροφής των καταθέσεων, είναι μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα που θέτουν οι εκπρόσωποι των funds στους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους στο πλαίσιο του 11ου Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι προσπαθούν να διερευνήσουν κατά πόσο η λύση για τα «κόκκινα» δάνεια θα βρεθεί στο επόμενο διάστημα, ώστε οι ελληνικές τράπεζες να μη χρειαστούν και τέταρτο γύρο ανακεφαλαιοποίησης.

 

Οι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα καλά πληροφορημένοι για την εσωτερική επικαιρότητα της χώρας μας, καθώς ζητούν και λεπτομέρειες για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Attica Bank.

 

Πέρα απο αυτά, οι υπόλοιπες ερωτήσεις τους επικεντρώνονται σε ζητήματα σχετικά με την πορεία των εταιρειών και τα επενδυτικά σχέδια τους.

 

Να σημειωθεί ότι οι προγραμματισμένες συναντήσεις είναι περισσοτερες σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να γίνονται ομαδικά ραντεβού με ταυτόχρονη παρουσία περισσοτέρων των 4 εκπροσώπων από ξένα funds.

 

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 135 fund managers που εκπροσωπούν περί τα 90 funds έχουν συνολικά κανονίσει περισσότερες των 700 συναντήσεις με τους Έλληνες επιχειρηματίες.

 

Μερικά από τα funds που συμμετέχουν στις συζητήσεις είναι τα εξής: JP Morgan, Blackrock, Aberdeen, Amber Capital, Bluemountain, Azure Wealth,Barings,Blackfriars, Cantor Fitzerald Europe, CIM Investment Management, East Capital, Fintech Advisory,Henderson, HSBC, Invesco Asset Management, Kairos Partners, King Street, Societe Generale, Standard Life, Wellington Management, York Capital.

 

Χ. Γκότσης: Υψηλό το ενδιαφέρον των ξένων

 

Για μεγάλη συμμετοχή ξένων διαχειριστών στο roadshow κάνει λόγο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χ. Γκότσης, καθώς και για υψηλό ενδιαφέρον για το ελληνικό χρηματιστήριο και τις εισηγμένες επιχειρήσεις.

 

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τονίζει ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να πείσει τους διαχειριστές των κεφαλαίων να θέσουν την κεφαλαιαγορά μας στο ραντάρ των επενδυτικών τους επιλογών, αφού η χώρα πλέον αλλάζει σελίδα. Η ελληνική οικονομία, υλοποιώντας πιστά το τρίτο πρόγραμμα, περνάει πλέον από τη φάση της σταθεροποίησης στη φάση της ανάκαμψης.

 

Είναι σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Χ. Γκότση, ότι «η ουρά της πρώτης αλλά και η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος θα κλείσουν το συντομότερο και έτσι θα ανοίξει το θέμα της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ καθώς και η διαπραγμάτευση για το χρέος με στόχο να καταστεί μακροχρόνια βιώσιμο. Αυτό θα μας οδηγήσει και σε μια επιτυχημένη έξοδο στις αγορές με στόχο την απεμπλοκή από τα μνημόνια».

 

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «για τους ξένους επενδυτές έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχει πολιτική, κοινωνική και τραπεζική σταθερότητα. Το γεγονός αυτό βελτιώνει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται η ελληνική οικονομία και η χώρα. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις μεγάλες αποδόσεις που υπόσχονται οι ελληνικοί τίτλοι, αλλά και το μειωμένο κόστος ανά μονάδα προϊόντος για τις παραγωγικές επενδύσεις, η χώρα μας παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για συμμετοχικές επενδύσεις σε υπάρχουσες εταιρείες, αλλά και σε άμεσες που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μείνουν οι νέοι μας στον τόπο τους. Άλλωστε μια οικονομία της οποίας οι περισσότερες επιχειρήσεις χρειάζονται αναδιάρθρωση χρειάζεται κεφάλαια και αυτά δείχνουν τα Funds που συμμετέχουν στο Roadshow είναι διατεθειμένα να κινητοποιήσουν αφού υπόσχονται καλές αποδόσεις».

 

«Η συγκυρία δείχνει να είναι ευνοϊκή, στο χέρι μας είναι η μεν κυβέρνηση να πείσει τους ξένους ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, οι δε επιχειρήσεις ότι τα φιλόδοξα σχέδιά τους έχουν προοπτική», επισημαίνει ο κ. Χ. Γκότσης και καταλήγει: «Έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι σ´αυτό το Roadshow να υπενθυμίσει στους ξένους επενδυτές, ότι συμμετέχουν σε μία αγορά η οποία λειτουργεί, εποπτεύεται και ρυθμίζεται σύμφωνα με όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 21 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.