ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εκλογή Trump θα εκτοξεύσει το χρυσό - Ποια funds είναι long;

13:36 - 04 Νοε 2016 | Aγορές

Η HSBC εκτιμά ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν χρυσό για να προστατευτούν από μια νίκη του Donald Trump στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Φυσικά, αυτό το έχουν ήδη κάνει από την αρχή του 2016, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διαχείρισης κεφαλαίων. Σύμφωνα με την HSBC, το τρέχον οικονομικό περιβάλλον είναι υποστηρικτικό σε μια άνοδο του χρυσού, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Βραχυπρόθεσμα όμως, οι εκλογές θα κρίνουν τη δυναμική και την πορεία για το πολύτιμο μέταλλο.

"Εκτόξευση" του χρυσού σε περίπτωση νίκης του Trump

Η ανάπτυξη κάτω του μακροπρόθεσμου μέσου όρου στην Αμερική, η οικονομική ανισότητα, τα υψηλά επίπεδα χρέους και η χαμηλή παραγωγικότητα, αποτελούν όλα λόγους που μακροπρόθεσμα θα οδηγήσουν το πολύτιμο μέταλλο σε υψηλότερα επίπεδα, σημειώνει αναλυτής της HSBC. Ωστόσο, μια νίκη του Trump θα έχει εντελώς διαφορετικές επιπτώσεις στο χρυσό, από μια νίκη της Clinton.

Η HSBC παραμένει bullish για το χρυσό και δίνει ως τιμή στόχο για το 2017 τα $1.440. Η προσέγγιση των χαμηλών νωρίτερα στο 2016, αύξηση κατακόρυφα το επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτό δεν θα πρέπει να αγνοηθεί. Μια νίκη της Clinton θα σημάνει τη συνέχεια της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και αυτό θα αποτελέσει μια ισχυρή μακροπρόθεσμη στήριξη για το χρυσό.

Από την άλλη, αν ο Trump είναι ο επόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, ο χρυσός θα βρεθεί στα $1.500 σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και θα παραμείνει πάνω από τα επίπεδα αυτά, για μεγάλη χρονική περίοδο. Με τον Trump να έχει προαναγγείλει αύξηση των κρατικών δαπανών, αύξηση του προστατευτισμού και με το γεωπολιτικό ρίσκο να είναι υψηλότερο, η HSBC δίνει ως στόχο για το χρυσό στα $1.575.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της HSBC, οι εξαγγελίες του Trump θα αυξήσουν το αμερικανικό έλλειμμα μεταξύ $2,9 τρισ. και $3,9 τρισ. στην επόμενη δεκαετία. Η αύξηση των ελλειμμάτων οδηγεί σε υψηλότερες τιμές για το χρυσό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η HSBC και δεδομένου ότι και στα δυο σενάρια της κάλπης βλέπει υψηλότερα το χρυσό, το συμπέρασμα είναι ότι οι gold bulls προσδοκούν να κερδίσουν από μια άνοδο των τιμών στο πολύτιμο μέταλλο. Αν η άνοδος αυτή είναι και γρήγορη, τόσο το καλύτερο.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε μερικούς από τους μεγαλύτερους επενδυτές και τις θέσεις τους στο χρυσό. 
Ο George Soros έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι είναι long στο χρυσό.
Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του σε χρυσό έχει και ο Stanley Druckenmiller.
Gold bull και ο Jeff Gundlach του DoubleLine.
Πολύ μεγάλα στοιχήματα και από τον γνωστό αστέρα των επενδύσεων Robert McEwen, όπως και από τον Jim Rogers
Αγορές μετοχών από υψηλά ιστάμενα στελέχη σε εταιρίες εξορύξεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.