ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΧΑΑ δείχνει ότι υπάρχει μια υποβόσκουσα αισιοδοξία για deal

12:03 - 14 Μαρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδος 0,41% για το ΧΑΑ με χαμηλότερο όγκο συναλλαγών. Κέρδη 3,33% για την ΕΤΕ, 2,91% για την Aegean και 2,33% για την Alpha Bank. Στον αντίποδα, μεγαλύτερες οι απώλειες για την ΕΥΔΑΠ (1,52%), Motor Oil (-1,56%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,75%). Στα €21,9 εκατ. ο όγκος συναλλαγών, μειωμένος κατά €7,2 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή στη δυναμική της αγοράς.

Μακροοικονομία - Πολιτική

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Κομισιόν, οι συνατήσεις και οι τηλε-διασκέψεις μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση καθώς και οι δυο πλευρές θέλουν να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι και το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Dijsselbloem, το πακέτο θετικών μέτρων για την Ελλάδα θα ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον υπάρξει ο απαραίτητος δημοσιονομικός “αέρας” που θα επιτρέψει στα κεφάλαια αυτά να επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία και να στηρίξουν την ανάπτυξη.

Επίσης, πηγές οι οποίες επικαλούνται έγγραφο που διέρρευσε από την Κομισιόν, ισχυρίζονται ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για τα ενεργειακά, το φορολογικό πλαίσιο, τα εργασιακά και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά μια τεχνική συμφωνία πριν από το Eurogroup, μοιάζει δύσκολη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.