ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμπραξη Γεωπονικού Πανεπιστημίου και Χρηματιστηρίου Αθηνών για στήριξη της επιχειρηματικότητας Κύριο

12:09 - 23 Μαϊ 2018 | Χρηματιστήριο Αθηνών
Σύμπραξη Γεωπονικού Πανεπιστημίου και Χρηματιστηρίου Αθηνών για στήριξη της επιχειρηματικότητας
Η πρώτη δράση στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έλαβε χώρα χτες στις εγκαταστάσεις του σε συνεργασία με το γειτονικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Πιο συγκεκριμένα το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του ΕΛΚΕ ΓΠΑ διοργάνωσαν χτες την εκδήλωση «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας», που εκπονήθηκαν από φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του 1ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ.

Το  Χρηματιστήριο Αθηνώ παρείχε το έπαθλο του διαγωνισμού στις νικήτριες ομάδες κάνοντας ουσιαστικά το πρώτο του άνοιγμα στον κλάδο των start up.

«Είναι μια πρώτη προσπάθεια και στόχος είναι να μπουν γερές βάσεις, ώστε την επόμενη χρονιά περισσότερα σχέδια να διαγωνιστούν» αναφέρει μιλώντας στο Reporter.gr ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σταύρος Ζωγραφάκης.  Οι ομάδες που συμμετείχαν κατέθεσαν επιχειρηματικά σχέδια που αφορούσαν:

·         Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Δημοπρασιών Ζωοτροφών

·         Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανιών και καρπών B’διαλογής από την ελληνική γη με σκοπό την παρασκευή βιολειτουργικών αλεύρων.

·         Οργανικό τσάι με φύλλα ελιάς & ελληνικά βιολογικά βότανα σε κάψουλες συμβατές με μηχανές Nespresso*

·         Παραγωγή έξυπνων ετικετών τύπου TTI για την παρακολούθηση της αλλοίωσης των ευπαθών προϊόντων

·         Αγροτική online υπηρεσία Συμβουλευτικής & Εκπαίδευση

·         Πρώτες Ύλες από υποπροϊόντα ψαριών

Κριτές ήταν οι:

·         Η. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος Enterprise Greece

·         Σ. Αρσένης, Συντονιστής NBG Business Seeds

·         Σ. Ζωντός, Πρόεδρος Δ.Σ της εταιρείας The Newtons Laboratory

·         K. Πραματάρη, Αν. Καθηγήτρια Οικονομικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών, Partner Uni.Fund

·         Α. Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος 

Μιλώντας, τέλος, ο κ Ζωγραφάκης στο Reporter.gr επισημαίνει ότι η προσπάθεια εντάσσεται σε μια στρατηγική εξωστρέφειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που έχει στόχο να συνδράμει την στην ανάδειξη  της σημασίας τγς βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλιστα τονίζει ότι αποτελεί  μια έμπρακτη απόδειξη ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να βρεθεί κοντά στην οικονομία και το επιχειρείν κάτι που πριν χρόνια αντιμετωπιζόταν με έντονο σκεπτικισμό.

Πάντως το Γεωπονικό αθόρυβα και συστηματικά αναπτύσσει ένα σημαντικό ερευνητικό έργο με αναφορά στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Διαθέτει πειραματικούς αγρούς για τη βελτίωση καλλιεργητικών μεθόδων (1000 στρέμματα στην Αλίαρτο και 350 στρ. αμπελώνα στα Σπάτα, ενώ υλοποιεί δράσεις εκπαίδευσης αγροτών (καλλιέργεια, ανάπτυξη προϊόντων, εμπορικές πολιτικές κτλ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και το επόμενο διάστημα και στην Κρήτη.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 23 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.