ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιδενόρ: Πρώτη προτεραιότητα η αξιοποίηση των επενδύσεων

13:48 - 28 Απρ 2010 | Ανακοινώσεις
Η αξιοποίηση των επενδύσεων στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης λιμενικών εγκαταστάσεων στον Δούναβη με σκοπό την εκμετάλλευση της ανάκαμψης των δυτικοευρωπαϊκών αγορών, αποτελή την πρώτη προτεραιότητα για τον όμιλο Σιδενόρ.

Αναλυτικά, όσον αφορά στις προοπτικές για το 2010, κύρια επιδίωξη του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ παραμένει η συνεχής βελτίωση της κοστολογικής βάσης και της παραγωγικότητας, η διατήρηση του κεφαλαίου κίνησης σε χαμηλά επίπεδα, καθώς και η αξιοποίηση των επενδύσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της απόκτησης λιμενικών εγκαταστάσεων σε στρατηγικό σημείο στον ποταμό Δούναβη, με σκοπό την άμεση εκμετάλλευση της διαφαινόμενης ανάκαμψης των δυτικοευρωπαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η μείωση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η καθυστέρηση στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής οδήγησαν σε μειωμένους όγκους πωλήσεων που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων χάλυβα οδήγησαν σε μείωση του κύκλου εργασιών, αλλά και σε συμπίεση των περιθωρίων κερδοφορίας για τον Όμιλο ΣΙΔΕΝΟΡ.

Ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ έθεσε ως στρατηγικό στόχο και επέτυχε τη διατήρηση του λειτουργικού κόστους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα, μέσω της προσαρμογής της παραγωγικής δραστηριότητας στις νέες συνθήκες ζήτησης, καθώς και της μείωσης των γενικών εξόδων και της ενίσχυσης της ρευστότητας.

To 2009, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ διαμορφώθηκε σε 938 εκ. ευρώ έναντι 1.713,4 εκ. ευρώ το 2008, μειωμένος κατά 45,3%. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων της χρήσης 2009 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 58,8 εκ. ευρώ, έναντι κερδών 47,4 εκ. ευρώ το 2008. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε κέρδη 22,3 εκ. ευρώ έναντι 140 εκ. ευρώ το 2008. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 71,3 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,742 ευρώ ανά μετοχή) έναντι κερδών 29,3 εκ. ευρώ (ή 0,304 ευρώ ανά μετοχή) το 2008.

Η σημαντική εμπειρία, η συνεχής ανάπτυξη με τις στρατηγικά τοποθετημένες υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής και το ισχυρό δίκτυο διανομής, καθώς επίσης η σημαντική διεθνής δραστηριότητα του Ομίλου, με άνω του 62% του συνολικού κύκλου εργασιών να πραγματοποιείται σε χώρες εκτός Ελλάδας, αποτελούν εχέγγυα για την αντιμετώπιση της παρούσας αρνητικής διεθνούς συγκυρίας. Επιπλέον οι σημαντικές επενδύσεις που την περίοδο 1998-2009 ξεπέρασαν τα 650 εκ. ευρώ., διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των παρεχόμενων προϊόντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.