ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σωληνουργεία Κορίνθου: Στόχος η αξιοποίηση της υψηλής τεχνογνωσίας

16:04 - 28 Απρ 2010 | Ανακοινώσεις
Στρατηγικός στόχος της Σωληνουργεία Κορίνθου παραμένει η αξιοποίηση της υψηλής του τεχνογνωσίας, της κουλτούρας διαρκούς βελτίωσης και της γεωγραφικής του εγγύτητας σε αγορές που προβλέπεται να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης στην ΕΘΕ, έμφαση δόθηκε στη θετική πορεία του Ομίλου της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ο οποίος αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές χαλυβδοσωλήνων και κοίλων δοκών παγκοσμίως με παραγωγική δυναμικότητα 775.000 τόνων ετησίως και παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, Αφρικής, Β. Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων, της πορείας των οικονομικών μεγεθών, καθώς και των προοπτικών της εταιρείας.

Το 2009, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ διαμορφώθηκε στα 285,2 εκατ. ευρώ, έναντι 385,1 εκατ. ευρώ το 2008, μειωμένος κατά 26%. Παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, λόγω της δυσχέρειας χρηματοδότησης μεγάλων ενεργειακών έργων και της μειωμένης ζήτησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ πέτυχε σημαντική βελτίωση της οργανικής της κερδοφορίας, εκμεταλλευόμενη ευκαιρίες που παρουσιάσθηκαν στις βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται. Ειδικότερα, η διόρθωση των διεθνών τιμών χάλυβα και πλαστικών, αλλά και η υποχώρηση των ναύλων, σε συνδυασμό με την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης των παραγωγικών μονάδων, επέφεραν αύξηση κατά 31,8% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 41,1 εκατ. ευρώ έναντι 31,2 εκατ. ευρώ, την προηγούμενη χρήση. Αντίστοιχα τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 128,5% και ανήλθαν στα 20,2 εκατ. ευρώ (0,163 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 8,9 εκατ. ευρώ (0,071 ευρώ ανά μετοχή), πέρυσι.

Επιπλέον ο καθαρός δανεισμός (Δάνεια - Ταμειακά Διαθέσιμα) της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ διαμορφώθηκε στα 39,1 εκατ. ευρώ, έναντι 57,2 εκατ. ευρώ, την 31/12/2008, ως αποτέλεσμα της ισχυρής οργανικής κερδοφορίας, αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης, ενώ η κερδοφορία των τελευταίων ετών επέτρεψε την κάλυψη των συσσωρευμένων ζημιών και τη διαμόρφωση κερδών εις νέον σε 15 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των διαμορφούμενων συνθηκών παγκοσμίως, με τη συρρίκνωση των επενδύσεων και την καθυστέρηση υλοποίησης μεγάλων ενεργειακών έργων και έργων υποδομών, αλλά και τη διατήρηση του προστατευτισμού σε αρκετές από τις αγορές που απευθύνεται, ο Όμιλος ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ εντείνει τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης των παραγωγικών του μονάδων, διεύρυνση των προσφερόμενων λύσεων στους ανά τον κόσμο πελάτες του και ταυτόχρονα διατήρηση της υγιούς χρηματοοικονομικής του διάρθρωσης.


Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 28 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.