ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακή κερδοφορία εμφάνισε η Dionic

12:18 - 31 Αυγ 2010 | Ανακοινώσεις
Αναπόφευκτα οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της συνεπακόλουθης ύφεσης στην ελληνική αγορά αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στην αναπτυξιακή πορεία της Dionic, συγκρατώντας τις τιμές σε ανταγωνιστικά επίπεδα και συμπιέζοντας τα περιθώρια κερδοφορίας.

Για την αντιμετώπιση της ύφεσης η εταιρία αντιπαρέταξε τον συστηματικό έλεγχο και τη συγκράτηση των δαπανών και των επενδύσεων, ενώ η υιοθέτηση νέων αυστηρότερων όρων πιστωτικής πολιτικής με στόχο την διατήρηση των «υγιών» πωλήσεων είχε και την αναμενόμενη επίπτωση στον κύκλο εργασιών του ομίλου.

Κατά συνέπεια, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκε σε 32 εκατ. έναντι 37 εκατ. το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2009 σημειώνοντας μείωση της τάξης του 13,19%
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου κατέγραψαν μείωση της τάξης του 10,55% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2009 και ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ έναντι 8,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ανάλογη ήταν και η εξέλιξη των λοιπών στοιχείων κερδοφορίας του ομίλου. Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, ανήλθαν σε 2,3 εκατ. έναντι 3,4 εκατ. το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2009 Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε 1,3 εκατ. έναντι 2,6 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2009 ενώ τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε 0,4 εκατ. έναντι 1,9 εκατ. στο αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2009. Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) ανήλθαν σε 0,07 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2010 έναντι 0,6 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο μου 2009.

Σημαντικός παράγοντας στην οικονομική εξέλιξη του ομίλου είναι η στρατηγική επέκταση σε νέες υγιείς - αναπτυσόμενες αγορές (ηλεκτρική ενέργεια, φωτοβολταικά, αιολικά). Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επιβάλλει η αρνητική οικονομική συγκυρία, ο όμιλος έχοντας αποκτήσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο στρατηγικών επενδύσεων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλά υποσχόμενους και υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τομείς όπως της υψηλής τεχνολογίας και του λογισμικού και του ευρύτερου τομέα των υπηρεσιών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών μεταξύ άλλων, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.