ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α: Οι φόβοι για Συρία οδηγούν πτωτικά τον δείκτη

13:11 - 27 Αυγ 2013 | Ανακοινώσεις
Χ.Α: Οι φόβοι για Συρία οδηγούν πτωτικά τον δείκτη
Οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της κρίσης στη Συρία παρέσυραν σε νέες απώλειες το χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη.

Διαχειριστές κεφαλαίων και επενδυτές ρευστοποιούσαν τα κέρδη τους στην Ευρώπη εν μέσω έντονων ανησυχιών για μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία. Η τιμή του πετρελαίου σημείωνε υψηλό 5 μηνών στα 111 δολάρια το βαρέλι. 
Στην εγχώρια αγορά, ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κάτω από τις 900 μονάδες, μία περίπου εβδομάδα μετά την ανοδική διάσπαση του ψυχολογικού ορίου. Έχανε 3% στις 890,96 μονάδες.
"Δεν υπάρχει καταλύτης για να αλλάξει η κατάσταση στην αγορά. Υπάρχει αβεβαιότητα για το πως θα διαμορφωθεί το νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, κάτι που θα διαρκέσει αρκετούς μήνες", είπε αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραφε απώλειες 3% ενόψει και των αποτελεσμάτων των μεγάλων τραπεζών αργότερα στην εβδομάδα.
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρούσε 2% και της Τράπεζας Πειραιώς , που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της την Τετάρτη, 2,9%.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Fourlis μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Η μετοχή της εταιρίας σημείωνε απώλειες 4,6%.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:32 - 27 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.