ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΜΕΧΑ: Χαιρετίζει την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στο Χρηματοστήριο

19:55 - 08 Δεκ 2015 | Ανακοινώσεις
ΣΜΕΧΑ: Χαιρετίζει την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στο Χρηματοστήριο
Την έκδοση της υπουργικής απόφασης για την άρση κεφαλαιακών περιορισμών στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών χαιρετίζει ο ΣΜΕΧΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματος του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΜΕΧΑ είχε εξαρχής ταχθεί υπέρ της επαναλειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου χωρίς κανενός είδους περιορισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των επενδυτών στο Χ.Α., όπως εξάλλου επιβάλλεται από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, η αποτελεσματική και διαφανής διαμόρφωση των τιμών των μετοχών, η αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στο σύνολο της. Επισημάναμε δε τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε η επιβολή των περιορισμών τόσο στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου όσο και στην γενικότερη εικόνα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα συνεχείς επικοινωνίες και συναντήσεις με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να παρουσιάσουμε το πάγιο αίτημα μας όσον αφορά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Θεωρούμε ότι η απελευθέρωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από το καθεστώς των κεφαλαιακών περιορισμών, αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιστροφή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς σε συνθήκες ομαλότητας, αποκαθιστώντας τις στρεβλώσεις που είχε δημιουργήσει ο αποκλεισμός των Ελλήνων επενδυτών, ενώ παράλληλα αναμένεται να συμβάλει ενεργά στην αποκατάσταση του ρόλου Χρηματιστηρίου ως εργαλείου ανάπτυξης και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.