ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intracom Defense: Επέκταση της συνεργασίας με την RAYTHEON στους PATRIOT

11:23 - 10 Δεκ 2019 | Ανακοινώσεις

Κορωπί, Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2019: Η INTRACOM DEFENSE (IDE) επεκτείνει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Raytheon, στην κατασκευή βασικών συγκροτημάτων για το σύστημα αεράμυνας PATRIOT, με την υπογραφή νέας σύμβασης.

Το νέο έργο που ανέλαβε η IDE ανέρχεται σε 10,8 εκατομμύρια δολάρια, θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και θα καλύψει ανάγκες τρίτης χώρας. Η συμφωνία αυτή επεκτείνει περαιτέρω τη μακρόχρονη και πολύ επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών στη συμπαραγωγή των συστημάτων PATRIOT.

Σύμφωνα με την πολιτική της IDE, σημαντικό μέρος του έργου θα ανατεθεί σε άλλες ελληνικές εταιρείες, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική στήριξη της χώρας μας και στην ενίσχυση των Ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

#                    #                    #

Σχετικά με την IDE

Η IDE είναι εταιρεία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας και ανήκει στον όμιλο της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας της Ελλάδας. Η IDE κατέχει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), συστήματα επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs και USVs) καθώς και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των πελατών και χρηστών προϊόντων της IDE είναι η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Πληροφορίες για θέματα Τύπου

Σωτήρης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Επικοινωνίας INTRACOM DEFENSE

Τηλ: 210-6678614

Email: [email protected]

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 10 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.