ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο βήμα των ξένων αγορών

15:27 - 18 Μαϊ 2009 | Σχόλια Αγοράς
Με ήπιες διακυμάνσεις και συνεχή εναλλαγή προσήμου κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., στα επίπεδα των 2.160 μονάδων και τους επενδυτές να μην ανοίγονται ιδιαίτερα. Δεν ανοίγονται ιδιαίτερα, διότι η φιλολογία και οι αυθαίρετες εκτιμήσεις για μεγάλη διόρθωση της αγοράς, έπειτα από δέκα εβδομάδες ράλι, καταβάλλουν τη ψυχολογία τους, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

Οι οποίοι με τη σειρά τους συστήνουν προσοχή και επιφυλακτικότητας, κυρίως επειδή τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αναμένεται ότι θα δείχνουν μεγάλη βουτιά, τουλάχιστον κατά 40%. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχουν ακόμα εμφανή σημάδια ανάκαμψης των οικονομιών. Πάντως, για λίγο, προηγούνται σήμερα στο ταμπλό, οι μετοχές που ενισχύονται, 97, έναντι 87 που υποχωρούν και 37 που παραμένουν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, υπάρχουν δύο δημόσιες προτάσεις, σε Βασιλόπουλο και Multirama, ενώ επιβεβαιώθηκε η πληροφορία πως η Lavipharm τα βρήκε τελικά με τους πιστωτές της.

Επιπρόσθετα, μεγάλη είναι η βουτιά για το Βωβό, σχεδόν κατά 30%, καθώς το project του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, μάλλον ματαιώνεται, έπειτα και από την απόφαση του Σ.τ.Ε. την περασμένη Παρασκευή. Κατα τα άλλα, οριακές είναι οι διακυμάνσεις στις τράπεζες, ενώ από τον 20άρη τα περισσότερα κέρδη αποκομίζει η Marfin Bank, η οποία συγχωνεύεται με τη Marfin Εγνατία. Κέρδη 3,12% σημειώνει και η MIG. Aνοδο πάνω από 3% σημειώνει η μετοχή της ΔΕΗ, εν αναμονή των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, 2,16% η Coca Cola και 3,51% η Ιντραλότ. Από το Mid Cap μεγάλη είναι η αντίδραση για την Aegean, η οποία επιδιώκει να ανοίξει τα φτερά της σε νέους προορισμούς, όπως η Κων/λη, Μαδρίτη και Βιέννη, ΕΥΑΘ, ενόψει της κίνησης των διαδικασιών για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και ΕΥΔΑΠ πάνω από 3%.

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.