ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρτι για όλους στο Χ.Α.

11:37 - 27 Μαϊ 2009 | Σχόλια Αγοράς
Όταν μόνο 9 μετοχές διαπραγματεύονται στο «κόκκινο» και 169 ενισχύονται, έπειτα από μία συνεδρίαση που απειλήθηκαν οι 2.200 μονάδες, τότε το κλίμα παραμένει ανοδικό και οι αναλυτές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δε πρόκειται για bear market rally, αλλά για μία bull περίοδο.

Την άποψη αυτή μεταφέρει χρηματιστής, που μέχρι πρότινος ήταν επιφυλακτικός, ανησυχώντας παράλληλα, γιατί η αγορά δε σπάει με ευκολία τις 2.300. Έχει πειστεί ότι επιχειρείται κίνη ση επαναφοράς των δεικτών, μεταξύ των οποίων και του Χ.Α. στα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου, πριν καταρεύσει η Lehman Brothers και οι εξελίξεις στις οικονομίες και τις αγορές πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Κατά την άποψή του, επιχειρείται η διόρθωση της υπερβολής. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. άγγιξε τις 2.300 μονάδες και λίγο πιο πριν διαπραγματευόταν στις 2.295 μονάδες με κέρδη 2,71%. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 62 εκατ. ευρώ, ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται.

Όχι όμως, όσο το Χ.Α.Τα κέρδη για την ΕΤΕ ξεπερνούν το 3%, της Πειραιώς το 2% και το «μπαμ» κάνει η Alpha με κέρδη 6% (λόγω αποτελεσμάτων). Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Marfin Popular με 2,92%, Τ.Τ. 3,89%, Κύπρου 3%. Κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν ακόμα οι μετοχές των Μυτιληναίου, MIG, Motor Oil, EΛΠΕ και Βιοχάλκο. Από το 40άρη μόνο Φουρλής και Eurobank Properties υποχωρούν, με τα περισσότερα κέρδη να βγαίνουν σε Ασπίδα και Γενική, αλλά σε Frigoglass, ΣΩΛΚ, Sprider, ΕΥΑΘ.  

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.