ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ, ΕΤΕ ηγούνται της ανόδου

15:21 - 17 Ιουλ 2009 | Σχόλια Αγοράς
To κλίμα των διεθνών αγορών υιοθετεί το Χ.Α., καθώς μόνο εκεί μπορεί να αποδοθεί η δεύτερη μέρα συνεχόμενης ανόδου του γενικού δείκτη. Τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της Bank of America (αναμένονται τα αποτελέσματα και της Citigroup), είναι ο βασικότερος λόγος για την Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική αντίδραση των διεθνών χρηματιστηρίων, χολιάζουν οι αναλυτές.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, στις 2.240 μονάδες, με την πλειοψηφία των μετοχών να καταγράφει άνοδο, 125, έναντι 64 που υποχωρούν και 45 που παραμένουν αμετάβλητες με τις συναλλαγές στα 77 εκατ. ευρώ. Το χορό της ανόδου σήμερα στο Χ.Α. κρατά ο ΟΠΑΠ, έπειτα από τις πληροφορίες ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο για η φορολογία του 10% στα παιχνίδια του Οργανισμού. Η μετοχή αντιδρά με κέρδη 4,45%, στα 16,90 ευρώ, διακινώντας 1,241 εκατ. τεμάχια.

Ακολούθως, σημαντική αντίδραση δίνουν την Παρασκευή οι τράπεζες, με την ΕΤΕ να ενισχύεται σχεδόν κατά 3%, στα 19,01 ευρώ, Τ.Τ. 2,71%, Marfin Popular 0,94% και λιγότερο η Eurobank και η Πειραιώς. Σε αρνητικό πεδίο διαπραγματεύεται η Alpha με απώλειες λίγο πάνω από 1%. Από τον 20άρη, η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 2,79%, έπειτα από πληροφορίες ότι Έχει παγώσει η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Επιχείρησης. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των Forthnet, Frigoglass, Σιδενόρ και ΕΥΑΘ (ενόψει πώλησης ποσοστού 23% από το Δημόσιο) και Mηχανική, με κέρδη πάνω από 2,4%.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση η αντίσταση βγαίνει στα επίπεδα των 2.270 μονάδων, όμως είναι προφανής η αδυναμία της αγοράς να διασπάσει ακόμα και τις 2.250 μονάδες.

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.