ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάση από το εξωτερικό περιμένουν οι ΑΧΕ

10:05 - 21 Ιουλ 2009 | Σχόλια Αγοράς
Τάση από τις ξένες αγορές θα λάβει για μία ακόμη φορά το ΧΑ με τις τράπεζες να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο. Το κλίμα παραμένει θετικό μετά το ανοδικό σερί και η ψυχολογία των επενδυτών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Το βλέμμα πάντως παραμένει εστιασμένο στα θεμελιώδη και πιο συγκεκριμένα στα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εταιρείες του εξωτερικού.

Marfin
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό η τάση θα έρθει από τις διεθνείς αγορές με την αγορά πιθανότατα να διατηρεί τα θετικά της σημάδια. Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο.

Proton
Για τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσουν οι Yahoo, Apple και Coca Cola. Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Beta
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα. Η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει την τάση των διεθνών αγορών με τις τράπεζες να βρίσκονται για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο.

Πήγασος
H πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και τα αθροιστικά κέρδη του 10% από τα πρόσφατα χαμηλά των 2.071 μονάδων πιθανότατα θα λειτουργήσουν ως δέλεαρ ρευστοποιήσεων κλειδώνοντας κάποιες καλές βραχυπρόθεσμες αποδόσεις. Η θετική ψυχολογία και η ανοδική εικόνα των ξένων αγορών ενδεχομένως να διατηρήσει στο άνοιγμα της συνεδρίασης την αγοραστική διάθεση προς την περιοχή των 2.290 - 2.300 μονάδων και σε συνάρτηση με την εξέλιξη των τάσεων στις ξένες αγορές αναμένουμε ανάλογη πορεία και στην εγχώρια αγορά. Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται οριακά πάνω στην διάσπαση του εκθετικού μέσου όρου των 200 ημερών, όριο το οποίο έχει τεθεί ως αλλαγή στάσης σε ότι αφορά το βαθμό έκθεσης στην αγορά. Εκτιμούμε ωστόσο ότι τα πολλά βραχυπρόθεσμα κέρδη στους δεικτοβαρείς τίτλους σε μια περίοδο ισχνών ειδήσεων και μετριότατης συναλλακτικής δραστηριότητας θα λειτουργήσουν υπέρ της αύξησης της μεταβλητότητας και ενδεχομένως το γύρισμα του Γενικού δείκτη προς κάποια χαμηλότερα επίπεδα τιμών είναι πιθανότερο σενάριο από την άμεση επέκταση της κίνησης προς νέα υψηλά. Σε ότι αφορά την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας επισημαίνουμε ότι το χθεσινό κλείσιμο πραγματοποιήθηκε σε νέο υψηλό έτους, ενώ η απόδοση της μετοχής στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις διαμορφώνεται κοντά στο 20% - 24% (τιμές 13/07: 16,04 - 16,60). Βραχυπρόθεσμα η μετοχή της Εθνικής φαίνεται υπεραγορασμένη και ενόψει της εισαγωγής των νέων τίτλων (31/07) θα συνιστούσαμε την κατοχύρωση κερδών και την μείωση θέσεων σε μια ενδεχόμενη υπέρβαση της πάνω από τα 20 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.