ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κλίμα παραμένει εύθραυστο στο ΧΑ - Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη - Χαμόγελα στην Ασία –Τέλος στο 8ημερο πτωτικό σερί

10:21 - 28 Ιαν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Δεν αποκλείεται και να αντιδράσει σήμερα το ΧΑ μετά τη χθεσινή βουτιά, αλλά η ψυχολογία είναι εύθραυστη και οι ξένοι περιμένουν στη γωνία να δουν άνοδο για να πουλήσουν περισσότερες μετοχές. Απογοητευμένοι είναι επενδυτές και αναλυτές από τις τελευταίες συνεδριάσεις και σημειώνουν πως δεν υπάρχει στο βάθος κάποιοι θετικό μήνυμα ώστε να δικαιολογήσει μία αντιστροφή της τάσης.

Αρκετοί αναλυτές αναφέρουν πως κάθε αντίδραση είναι ευκαιρία για μείωση θέσεων και προτείνουν αγορές μόνο στις υπερβολικές υποχωρήσεις αλλά με πολύ βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Τα βλέμματα θα παραμείνουν στην αγορά ομολόγων αλλά και στις δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης .Χθες η διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν υπάρχει deal με Κίνα έφερε μεγάλη άνοδο στα spreads και μεγάλες ρευστοποιήσεις στο ΧΑ

Marfin
Το κλίμα παραμένει εύθραυστο με το ρίσκο να είναι πτωτικό.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, στα επιδόματα ανεργίας και στα αποτελέσματα των εταιρειών. Η εγχώρια αγορά θα προσπαθήσει να αντιδράσει μετά τη χθεσινή της υποαπόδοση αν και η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη.

Beta 
Η αγορά παραμένει νευρική.

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται στην έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ‘αρπάζουν’ την πρώτη τους ευκαιρία να αντιδράσουν, στον απόηχο της ανακοίνωσης της αμερικανικής Federal Reserve να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα. Κέρδη για τις τράπεζες και τις μεταλλευτικές εταιρείες, μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν μια ημέρα νωρίτερα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,78% στις 5.258 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 1,19% στις 5.710 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC σημειώνει κέρδη 1,13% στις 3.802 μονάδες.

Χαμόγελα στην Ασία –Τέλος στο 8ημερο πτωτικό σερί

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, θέτοντας τέλος σε ένα οκταήμερο πτωτικό σερί. Κέρδη για το δολάριο, το οποίο άγγιξε νέα υψηλά εξαμήνου έναντι του ευρώ, με φόντο τις ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει. Άνοδος 1% για τον MSCI Asia Pacific Index.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε στις 10.414,29 μονάδες, με κέρδη 1,58%. Άνοδος 1,26% για τον δείκτη Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ. Μικρά κέρδη 0,25% στην Κίνα για τον CSI 300.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κινείται ανοδικά, κερδίζοντας 1,04%, στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex ενισχύεται 1,78%, ενώ κέρδη 1,69% καταγράφει ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη.

Ενίσχυση 1,9% για την Canon, το μεγαλύτερο κατασκευαστή καμερών στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης. Κέρδη 4,9% για τη Honda, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με φόντο την επικείμενη δημοσιοποίηση λειτουργικών κερδών που ξεπερνούν τα 300 δισ. γιεν. Άνοδος 4,4$ για τη Sony. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη για πρώτη φορά μετά από πέντε τρίμηνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 28 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.