ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το βλέμμα στην Πορτογαλία το ΧΑ - Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές - Αρνητικό κλίμα στην Ασία

10:26 - 04 Φεβ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στις εξελίξεις στην Πορτογαλία θα είναι το βλέμμα των επενδυτών και σήμερα, μετά τις χθεσινές απώλειες. Οι αναλυτές δεν περιμένουν διαφοροποίηση της τάσης σήμερα λόγω της εύθραυστης ψυχολογίας αλλά και γιατί τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός δε στάθηκαν ικανά να δώσουν κέρδη στο ΧΑ. Περιμένουν σταθεροποιητικό άνοιγμα, ενώ σταθεροποιητικό προς ανοδικό αναμένεται το άνοιγμα στην Ευρώπη. Στην Ασία επικράτησαν πτωτικές τάσεις.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ και σε ένα πλήθος εταιρικών αποτελεσμάτων. Περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά με την Coca Cola να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα. 

Marfin
Το πράσινο φως που πήρε η Ελλάδα από την Κομισιόν καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός δεν ήταν αρκετά για να διαφοροποιήσουν το γενικό δείκτη καθώς τα νέα που ήρθαν από την Πορτογαλία επηρέασαν αρνητικά. Κατά την άποψή μας η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί και η χώρα θα παρακολουθείται στενά από ‘δω και πέρα. Τώρα οι ξένοι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέροντος στην περίοδο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου όπου θα  βγει το πρώτο report για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος σταθερότητας. Εκτός από τις τράπεζες η Coca Cola θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε. 

Beta
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. 

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί 0,11% στις 5.258,43 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο DAX ενισχύεται 0,22% στις 5.684 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο CAC 40 κερδίζει οριακά κατά 0,05% στις 3.795 μονάδες.

Αρνητικό κλίμα στην Ασία

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, με φόντο τις έντονες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Επιβράδυνση της ανάκαμψης μαρτυρούν η απρόσμενη πτώση των λιανικών πωλήσεων στην Αυστραλία (για πρώτη φορά σε πέντε μήνες) και η εκτόξευση του δείκτη ανεργίας της Νέας Ζηλανδίας στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας. Υποχώρηση 0,7% για τον MSCI Asia Pacific Index. 

Απώλειες καταγράφουν και τα κυριότερα νομίσματα. Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το δολάριο Αυστραλίας, ενώ το νόμισμα της Νέας Ζηλανδίας διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρώτη μέρα απωλειών μετά από τρεις ημέρες συνεχούς ισχυροποίησης για το γουόν της Νοτίου Κορέας. Κοντά στα 77 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε στις 10.355 μονάδες, με απώλειες 0,46%. Υποχώρηση 1,46% για τον δείκτη Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 20.419 μονάδες. Απώλειες 0,42% στην Κίνα για τον CSI 300.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε οριακά 0,09%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex σημείωσε ελαφρά υποχώρηση 0,08%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times έχασε 0,57%.

Η Toyota Motor Corp. έχασε 4,4%. Η φήμη της εταιρείας έχει πληγεί σημαντικά από την ιστορία που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και αφορά την ανάκληση οχημάτων, λόγω προβλημάτων στο σύστημα του γκαζιού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 04 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.