ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήρε φόρα το Χ.Α. - Κέρδη στην Ευρώπη - Ανοδικά τα futures στη Wall

11:12 - 29 Μαρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Το είπε και το έκανε η κυβέρνηση! Λίγο μετά την ιστορική απόφαση στήριξης της ελληνικής οικονομίας στις Βρυξέλλες, η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει στην έκδοση 7ετούς ομολόγου τη Μεγάλη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι τα spreads κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Από την αγορά εκτιμάται ότι η χώρα θα δανειστεί κι αυτή τη φορά ακριβά με περίπου 6%.
Η αντίδραση του Χ.Α. ήταν ακαριαία, καθώς ο γενικός δείκτης «έφυγε» ανοδικά και με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στην περιοχή των 2.170 μονάδων, επίπεδα τα οποία έχει ξαναπιάσει μέσα στο μήνα. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 47 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στις τράπεζες. Κέρδη πάνω από 3% για την ΑΤΕ, 2,81% για την Εθνική, 2,74% για το Τ.Τ., 1,75% για την Πειραιώς και την Alpha και 1,25% για τη Eurobank, η οποία υπενθυμίζεται ότι υπεραπέδωσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Τα περισσότερα χαρτιά ενισχύονται, 85, έναντι 32 που υποχωρούν.

Κέρδη στην Ευρώπη - Ανοδικά τα futures στη Wall


Κέρδη καταγράφουν σήμερα οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές, με φόντο τη σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη. Ανοδικά κινούνται τα αμερικάνικα παράγωγα. Κέρδη 0,6% για το ευρώ στα 1,3481 δολάρια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται σήμερα κατά 0,4%. Τα παράγωγα του S&P σημειώνουν άνοδο 0,6%, ενώ ο δείκτης MSCI Asia Pacific κέρδισε 0,5%.

Τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν δύο ετών άγγιξε το Μάρτιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, ο οποίος και διαμορφώθηκε στις 97,7 μονάδες, από τις 95,9 μονάδες το Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από στοιχεία της Κομισιόν που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 97,4 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται οι μεταλλουργικές εταιρείες, στον απόηχο της ενίσχυσης των μετάλλων. Ανοδος 1,7% για την ΒHP Billiton, τη μεγαλύτερη μεταλλουργία παγκοσμίως και κατά 2,1% για τη Rio Tinto Group, την τρίτη μεγαλύτερη.

Κέρδη 2,3% για την Xstrata και 1,1% για την Randgold Resources. Άνοδος 1,3% για τη Rio Tinto.

Η Outokumpu Oyj κερδίζει 2,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα διπλασιάσει την παραγωγή στη Φιλανδία, με τις επιπλέον θέσεις εργασίας να υπολογίζονται σε 100.

‘Ράλι’ 2,6% για τη Vodafone, που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο ενδοσυννεδριακά από τις 4 Φεβρουαρίου. Vodafone και Verizon Communications συνεχίζουν τις ανεπίσημες συζητήσεις για τη βελτίωση της απόδοσης της συνεργασίας τους στην κινητή τηλεφωνία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές.

Οι ανησυχίες ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τα μερίδιά της στις τράπεζες ‘έριξε’ τη Bank of Ireland κατά 14% και την  Allied Irish Banks κατά 20%.

Βουτιά 47% για την Desire Petroleum Plc καθώς βρήκε κακής ποιότητας πετρέλαιο στη Liz, που βρίσκεται κοντά στα νησιά Φόκλαντ. Η Rockhopper Exploration Plc, που έχει μερίδιο στη Liz, σημειώνει απώλειες 27%.

Ανοδος 2,9% για τη Hochtief AG, τη μεγαλύτερη κατασκευαστική της Γερμανίας, καθώς η UBS αναβάθμισε τη μετοχή σε  “buy” από “neutral”.

 

 


Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 29 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.