ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τις 11.000 μονάδες ο Dow- Σταθεροποίηση στην Ευρώπη

23:07 - 12 Απρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,08% στις 11.006,42 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,18% στις 1.196,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε στο +0,16% στις 2.457,87 μονάδες. Ίδια η εικόνα και στους ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,14% στις 5.779,08 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,05% στις 6.253,06 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημείωσε κέρδη 0,03% στις 4.051,67 μονάδες.

Κέρδη στη Wall

Σε υψηλά 18 μηνών έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το Dow Jones να ξεπερνά τις 11.000 μονάδες, για πρώτη φορά από το Σεπτέμβρη του 2008, εν μέσω αισιοδοξίας για τα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και για την οριστικοποίηση των όρων του σχεδίου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ανοδικά κατά 2,5% κινήθηκε η Caterpillar, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από τη Robert W. Baird, ενώ με κέρδη 0,16% έκλεισε η Bank of America, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου μέσα στη βδομάδα.

Κατά 2,3% ενισχύθηκε η Alcoa, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα οποία θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στο +19% βρέθηκε η Palm, καθώς ψάχνει για αγοραστές, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Στο +48% βρέθηκε η DynCorp International, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Cerberus Capital Management έναντι του ποσού του 1,5 δισ. δολ.

Με κέρδη 8,3% έκλεισε η American International Group, στον απόηχο της φημολογίας ότι το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών θα προβεί σε πώληση του μεριδίου του που κατέχει σε αυτήν.

Με κέρδη 19% και 13% κινήθηκε οι ενεργειακές Mirant και RRI Energy, μετά από συμφωνία για τη συγχώνευσή τους ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

Την εξαγορά της του ποσοστού της ConocoPhillips στην Syncrude Canada εξετάζει η China Petroleum & Chemical, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στο διεθνή Τύπο, deal που ενδέχεται να κοστίσει περίπου 4 δισ. δολ. Η επίσημη ανακοίνωση από την κινεζική Sinopec αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ το μερίδιο το οποίο θα γίνει αντικείμενο των συναλλαγών είναι της τάξεως του 9%. Η ConocoPhillips ενισχύθηκε κατά 1,1%.

Στον αντίποδα, με απώλειες 0,8% κινήθηκε η Wal-Mart Stores, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει εξαγορά στη Βρετανία μέσω της θυγατρικής της Asda.

Στο -2,8% βρέθηκε η Monster Worldwide, ύστερα από την ανακοίνωση ότι της ζητήθηκε από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιπλέον πληροφορίες για την απόκτηση της Yahoo! HotJobs.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στα 65 δισ. δολάρια διαμορφώθηκε το έλλειμμα των ΗΠΑ το Μάρτιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το έλλειμμα που είχε διαμορφωθεί το Μάρτιο του 2009, το οποίο είχε φτάσει στα 192 δισ. δολάρια. Οι εισροές διαμορφώθηκαν στα 153 δισ. δολάρια, ενώ οι εκροές στα 219 δισ. δολάρια.

Σταθεροποιητικά η Ευρώπη

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της έκτακτης κυριακάτικης συνεδρίασης του Eurogroup, τα οποία και αποσαφήνισαν τους ακριβείς όρους του σχεδίου οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας, δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους αναλυτές. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκαν και ρευστοποιήσεις, αφού πιέσεις άσκησαν ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών και ο μεταλλευτικός κλάδος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,1% στις 269,6 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη πτώση του δείκτη Stoxx 600 σημείωσε η Eurazeo, η οποία βρέθηκε στο -4%, καθώς η εφημερίδα Les Echos δημοσίευσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ για να χρησιμοποιηθούν σε επικείμενες εξαγορές.

Απώλειες 2,3% για την ARM Holdings, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε «sell» από «hold» από τη Citi.

Στο -3,6% βρέθηκε Infineon, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από τη Merrill Lynch.

Άνοδος 3,3% για τη UBS. Τα υψηλότερα κέρδη – από πλευράς τριμήνου – σχεδόν σε διάστημα τριών ετών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο χρήσης η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα προ φόρων κέρδη του τραπεζικού ιδρύματος ανήλθαν στα 2,5 δισ. ελβετικά φράγκα (2,4 δισ. δολάρια). Πρόκειται για το υψηλότερο αποτέλεσμα – στα προ φόρων κέρδη – από το δεύτερο τρίμηνο χρήσης του 2007.

«Ράλι» 5,2% για τη Home Retail, μετά από δημοσίευμα που της Mail ότι η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Asda πρόκειται να καταθέσει πρόταση εξαγοράς για την εταιρεία.

Στο +2,7% βρέθηκε η J Sainsbury, καθώς η BofA Merrill Lynch Global Research αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της σε buy” από “underperform”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.