ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούτε σήμερα; Πτωτικά και πάλι το ΧΑ - Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη

11:19 - 16 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Αδυνατεί να κινηθεί ανοδικά και σήμερα το ΧΑ έστω και αν έχει συμπληρώσει επτά πτωτικές συνεδριάσεις. Οι αγοραστές απουσιάζουν και σήμερα και γενικότερα η πρώτη ώρα των συναλλαγών είναι πολύ υποτονική με το τζίρο και βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τις μετοχές να κινούνται βαριεστημένα και κάπως πτωτικά.

Ο γενικός δείκτης άνοιξε σε θετικό έδαφος σε μία προσπάθεια να αντιδράσει αλλά και γιατί τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν ανοδικά. Γρήγορα όμως φάνηκε η αδυναμία και κυρίως αυτή προήλθε από τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία παλεύει με τα 10,30 ευρώ. Αυτή την ώρα χάνει 0,28% και βρίσκεται στις 1.621 μονάδες παλεύοντας με κρίσιμες στηρίξεις όπως αυτή που προσφέρει ο κινητός μέσος των 30 ημερών. Δύσκολα όμως κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως η αγορά έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ανοδικά. Το ταμπλό δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες υποθέσεις αλλά και η ειδησεογραφία είναι πολύ αδύναμη.

Πτωτικά κινείται η Τράπεζα Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η ΑΤΕ Bank. Όλες οι παραπάνω μετοχές χάνουν άνω του 1%. Οριακή είναι η άνοδος για Eurobank και Τράπεζα Κύπρου.

Από τις μετοχές που έχουν τεθεί σε διαπραγμάτευση 24 ενισχύονται και 37 υποχωρούν. Η Παρνασσός καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδος, ενώ υποχωρούν Profile και Υγεία.

Απαισιοδοξία στις ευρωαγορές

Δεν κατάφερε για ακόμη μία φορά να διατηρηθεί το κλίμα αισιοδοξία στις ευρωαγορές, με τους μεγαλύτερους δείκτες να χάνουν τα κέρδη που σημείωναν στο άνοιγμα.

Ειδικότερα, πτωτικά κινείται ο δείκτης Stoxx Europe 600 μετά τα πρωινά κέρδη κατά 0,5%. Την Παρασκευή έκλεισε με εβδομαδιαία πτώση κατά 1,2%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,32% στις 5.259 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο -0,22% στις 6.097 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει κέρδη 0,51% στις 3.592 μονάδες.

Εντονες πιέσεις σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες. Στο -1% η Vodafone Group. Κατά 1,3% υποχωρεί η  Credit Agricole.

Στον αντίποδα, άνοδος 2,4% για την Cairn Energy, καθώς η Vedanta Resources προχωρά στην εξαγορά του 60% της πετρελαϊκής θυγατρικής της εταιρείας στην Ινδία.

Η Aviva ενισχύεται κατά 1,5% μετά την απόρριψη προσφοράς από την RSA Insurance Group για τις ασφαλιστικές της δραστηριτότητες σε Βρετανία, Ιρλανδία και Καναδά. Στο -3% η RSA.

Στο +5,4% η Hochtief. Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανία προβλέπει αύξηση των παραγγελιών της φέτος.

Κέρδη 3,6% για την Hennes & Mauritz, καθώς η μεγαλύτερη αλυσίδα ένδυσης στην Ευρώπη ανακοίνωσε αύξηση 10% στις πωλήσεις των ομώνυμων καταστημάτων τον Ιούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 16 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.