ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από το εξωτερικό η τάση στο ΧΑ - Πτωτικά η Ευρώπη

09:20 - 24 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Τάση από τις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να λάβει και σήμερα η εγχώρια αγορά. Το άνοιγμα αναμένεται πτωτικό λόγω των απωλειών που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές. Το ενδιαφέρον σταδιακά στρέφεται στα αποτελέσματα των εταιρειών, τα οποία ωστόσο δεν αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη για την αγορά.

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με το ρίσκο να είναι πτωτικό. Εκτός από τον κλάδο των τραπεζών ενδιαφέρον θα μπορούσε να υπάρξει και τον κλάδο διύλισης και συγκεκριμένα στα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil καθώς ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Πειραιώς
Η αγορά πιθανότατα θα ανοίξει με απώλειες μετά και τις απώλειες που κατέγραψαν οι απώλειες στις ΗΠΑ. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε χαμηλότερα επίπεδα, ακολουθώντας τις απώλειες σε ΗΠΑ και Ασία με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Eurobank
Η αγορά θα συνεχίσει να χωνεύει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αν και βλέπουμε πως είναι πιθανή μία εισαγόμενη αδυναμία στη σημερινή συνεδρίαση 

Beta
Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην αγορά κι είναι πιθανή μία αρνητική επίδραση από την πορεία των διεθνών αγορών .

Στο "κόκκινο" η Ευρώπη

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε η Ευρώπη, με τον μεταλλουργικό και ενεργειακό κλάδο να βρίσκονται υπό πίεση, μετά από μία ιδιαίτερα αδύναμη συνεδρίαση στη Wall, αλλά και στον απόηχο των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί 0,92% στις 5.187 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC χάνει 1,27% στις 3.508 μονάδες, ενώ στη Γερμανία ο DAX σημειώνει απώλειες 0,77% στις 5.965 μονάδες.

Στο -3,6% κινείται η Antofagasta και στο -2,39% η Cairn Energy, καθώς και οι δύο εταιρείεα εμφάνισαν κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

Πτωτικά η Ασία

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, με το δείκτη Nikkei να υποχωρεί σε χαμηλό 15 μηνών, εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία θα είναι ενδεικτικά για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Πτώση 0,86% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -1,33% έκλεισε ο Nikkei 225. Με οριακές απώλειες κατά 0,02% κινήθηκε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στη Ν. Κορέα ο Kospi Index υποχώρησε κατά 0,41%, ενώ στο -0,44% βρέθηκε ο Taiwan Tairx Index. Ωστόσο, κέρδη ύψους 0,79% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα.

Απώλειες ύψους 0,4% σημείωσε ο δείκτης MSCI Asia Pacific. Σε υψηλό οκτώ ετών ενισχύθηκε το γιεν έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 107,22 ευρώ, ενώ το δολάριο ανήλθε σε υψηλό έξι βδομάδων έναντι του κοινού νομίσματος.

Πτώση 1% για την Canon, καθώς η ενδυνάμωση του γιέν απειλεί να διαβρώσει τα κέρδη από τις εξαγωγές της Ιαπωνίας.

«Βουτιά» 4,2% για τη Foster’s Group, η οποία εμφάνισε ζημιές κατά το β΄τρίμηνο, ενώ στο -4% βρέθηκε η Vietnam Joint-Stock Commercial Bank for Industry & Trade.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες, αφού ο Dow Jones βρέθηκε στο +0,39% στις 10.174 μονάδες, κατά 0,9% στις 2.159 μονάδες υποχώρησε ο Nasdaq, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,4% στις 1.067 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 24 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.