ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμένεται συνέχιση των πιέσεων στο ΧΑ - Πτώση στην Ευρώπη - Σε χαμηλό 16 μηνών ο Nikkei

09:22 - 25 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Ο φόβος έχει στρογγυλοκαθίσει και πάλι στις αγορές και οι ανησυχίες των επενδυτών κλονίζουν τα χρηματιστηριακά ταμπλό. Στην Ελλάδα η χθεσινή συνεδρίαση ήταν άκρως απογοητευτική με τους ξένους κυρίως επενδυτές να επιστρέφουν διαθέσεις να «ξεφορτωθούν» μετοχές παρά να τις στηρίξουν. Οι εκθέσεις με τις οποίες οι ξένοι αναλυτές αυξάνουν τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών δε συγκινούν τους διαχειριστές και δεν τους κάνουν αγοραστές.

Σήμερα αναμένεται νέα πτώση ίσως με μικρότερη ένταση και με τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η Marfin χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και ανώτερα των εκτιμήσεών της και των μέσων σε λειτουργικό επίπεδο. Ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Motor Oil σημειώνει η ΑΧΕ. Τέλος για την Φουρλής αναφέρει πως οι προσδοκίες ήταν χαμηλές λόγω των οικονομικών συνθηκών και μάλλον θα μειώσει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία διατηρώντας την επιφυλακτική της στάση για τη μετοχή. Η Proton αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα και των δικών της εκτιμήσεων και των μέσων λόγω της καλύτερης πορείας του κλάδου διύλισης. Ανώτερα των εκτιμήσεων σημειώνει πως ήταν και τα αποτελέσματα της Motor Oil, ενώ για την Φουρλής αναφέρει πως ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. 

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα διατηρήσει το αρνητικό της πρόσημο, ενώ οι διεθνείς αγορές δε φαίνεται πως παρέχουν υποστήριξη αυτή την περίοδο. Εκτός από τις τράπεζες ενδιαφέρον θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν και εκείνες οι μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα χθες μετά το κλείσιμο (ΕΛΠΕ, Φουρλής, Motor Oil). 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ και στις πωλήσεις νέων κατοικιών. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα. 

Πειραιώς
Θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω πίεση στη σημερινή συνεδρίαση. 

Beta
Τα αποτελέσματα ήταν πιο θετικά από όσο αναμένονταν, αλλά και πάλι το αίσθημα είναι αρνητικό και μπορούμε να περιμένουμε αυτό να συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά.  

(upd) Πτώση στην Ευρώπη - Απώλειες στην Ασία – Σε χαμηλό 16 μηνών ο Nikkei

Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,17% στις 5.147 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο -0,10% στις 5.930 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση 0,27% στις 3.482 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο να υποχωρεί σε χαμηλό 16 μηνών, εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια ανάκαμψη επιβραδύνεται. Υποχωρεί το γιεν μετά τα υψηλά 15 ετών που σκαρφάλωσε χθες έναντι του δολαρίου, καθώς ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την πορεία του νομίσματος και είναι έτοιμος να παρέμβει αν κι εφόσον χρειαστεί. Σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένεται στην Ευρώπη.

Απώλειες 1,4% για τον MSCI Asia Pacific Index. Τα παράγωγα του S&P υποχώρησαν κατά 0,2%.

Στο Τόκιο, ο Topix έκλεισε στο -1,48% και ο Nikkei στο -1,89%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,43%. Στην Κίνα ο CSI 300 κατέγραψε απώλειες κατά 1,64%.

Στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσε ισχυρή πτώση κατά 2,56%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε κατά 1,36%. Απώλειες 0,11% για τον Straits στη Σιγκαπούρη.

Εντονες πιέσεις στους μεγάλους εξαγωγείς από την άνοδο του γιεν. Στο -2,3% η Toyota Motor Corp., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Η Canon Inc., που καταγράφει το 78% των πωλήσεων της εκτός Ιαπωνίας, έκλεισε στο - 2,4%.

Σημαντικές απώλειες σημείωσαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,31% στις 10.040,68 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,66% στις 2.123,76 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 1,45% στις 1.051,90 μονάδες.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 25 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.