ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν πείθει η αντίδραση στο ΧΑ - Ανοδος στην Ευρώπη με φόντο τα εταιρικά κέρδη - Ανοδικά τα παράγωγα στη Wall

11:55 - 26 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Μία αντίδραση που όμως δεν πείθει βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΧΑ μετά τη σημαντική πτώση των τιμών το προηγούμενο διάστημα. Όμως παρά την υποχώρηση οι επενδυτές φαίνεται πως δεν βρίσκουν ελκυστικά τα νέα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί και τα κέρδη σταδιακά ροκανίζονται.

Δεν πείθει ούτε η αξία των συναλλαγών η οποία εξακολουθεί να είναι χαμηλή και να μην έχει ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,16% και βρίσκεται στις 1.533 μονάδες. Βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανόδου παίζουν η Coca Cola, η Eurobank και η Alpha Bank που καταγράφουν αξιόλογα κέρδη. Πτωτικά κινείται εκ νέου ο ΟΤΕ όπου μάλιστα βρίσκεται σε νέα ιστορικά χαμηλά. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει πράξη 78 ενισχύονται και 24 υποχωρούν.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως και στην Ευρώπη τα κέρδη είναι μικρά και οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί.

Τα εταιρικά κέρδη ανεβάζουν τις ευρωαγορές - Ανοδικά τα παράγωγα στη Wall

Κέρδη καταγράφουν οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να ανακάμπτει από τα χαμηλά πέντε εβδομάδων, καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ανοδικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,46% στις 5.133 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,15% στις 5.909 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει κέρδη 0,36% στις 3.462 μονάδες.

Ανοδος 0,7% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, μετά τη χθεσινή ‘βουτιά’ του 0,8%.

Κέρδη 4,2% για την Credit Agricole, που ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 89% στα 379 εκατ. ευρώ (482 εκατ.δολ.) στο δεύτερο τρίμηνο του έτους από 201 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 318 εκατ. ευρώ.

Η L’Oreal ενισχύεται κατά 4,3%. Ο γαλλικός κολοσσός των προϊόντων ομορφιάς ανακοίνωσε αύξηση κερδών το α’ εξάμηνο, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις σε Ασία και Λατινική Αμερική. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,32 δισ. ευρώ από 1,09 δισ. πέρυσι κι ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,37 δισ. ευρώ.

Ανοδος 4,3% για την Accor, καθώς ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος εμφάνισε συρρίκνωση ζημιών το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν σε 64 εκατ. ευρώ (81 εκατ. δολ), από ζημιές ύψους 236 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% στα 2,85 δισ. ευρώ. Τα κέρδη Ebit υπερδιπλασιάστηκαν στα 154 εκατ. ευρώ από 69 εκατ. ευρώ, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη της εταιρείας και τις περικοπές δαπανών.

Κέδη 3,5% για την Bureau Veritas, που ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 7,9% στα 140,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,6% για την Gemalto, που εμφάνισε πτώση κερδών κατά 7,4% στα 63 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Βελτιώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη και Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK σημείωσε άνοδο στις 4,1 μονάδες για το Σεπτέμβριο, από - αναθεωρημένα - 4 μονάδες τον Αύγουστο. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για άνοδο στις 4 μονάδες από 3,9 που είχε ανακοινωθεί για τον Αύστουστο.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη επιδείνωση από το Μάρτιο του 2009 εμφάνισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία κατά το μήνα Αύγουστο, καθώς τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκάλεσε απαισιοδοξία στα νοικοκυριά. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Isae υποχώρησε στις 104,1 μονάδες, από, αναθεωρημένες, 105,5 μονάδες τον Ιούνιο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρή υποχώρηση στις 105,3 μονάδες.

Με ρυθμό 0,2% αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως επιβεβαίωσαν τα αναθεωρημένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Σε ετήσια βάση η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1%, από συρρίκνωση κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αύξηση 1% κατέγραψε ο δείκτης των δεικτών της οικονομίας της ευρωζώνης κατά το μήνα Ιούλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα το Conference Board. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο, ανήλθε κατά 0,6%.

"Παρά την αύξηση του Leading Indicator της ευρωζώνης σε αυτόν και τον προηγούμενο μήνα, ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να επιβραδυνθεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μετριοπαθή ανάπτυξη το 2011", υπογράμμισε ο Jean-Claude Manini, επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη.

Πρόσθεσε, δε, πως «η ευμετάβλητη εμπιστοσύνη των επενδυτών σε συνδυασμό με τις αδύναμες αγορές στο εξωτερικό και την απόκλιση που καταγράφεται ανάμεσα στις οικονομικές επιδόσεις βορά και νότου στην ευρωζώνη, εξηγούν πόσο εύθραυστη είναι η ανάκαμψη».

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2007 αυξήθηκε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της CBI (Confederation of British Industry) που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας.Το 53% των λιανεμπόρων δήλωσε αύξηση πωλήσεων τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ το 18% εμφάνισε πτώση, με το ισοζύγιο να ανέρχεται στο +35% από +33% τον Ιούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:53 - 26 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.