ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το βλέμμα στα αποτελέσματα - Απώλειες στην Ευρώπη - Κέρδη στην Ασία

09:26 - 27 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών με την πρώτη ανάγνωση των όσων ανακοινώθηκαν χθες να είναι ουδέτερη μάλλον, αφού λείπουν οι θετικές εκπλήξεις, πλην της Τράπεζας Πειραιώς. Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η Εθνική Τράπεζα και οι αναλυτές εκτιμούν πως θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει συνέχεια. Τα πρώτα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά αφού στις ΗΠΑ επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στην Ευρώπη το άνοιγμα αναμένεται πτωτικό. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε διολίσθηση του γενικού δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, της Τράπεζας Πειραιώς κρίνονται ανώτερα των εκτιμήσεων και φαίνεται πως εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν ζημιές. Από την άλλη της ΑΤΕ Bank ήταν ανάλογα των μέσων εκτιμήσεων αλλά αναμένονται υποβαθμίσεις λόγω των μεγάλων ζημιών από συναλλαγές. Του ΟΠΑΠ τα κέρδη ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και της Τιτάν ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά ακολουθώντας τις απώλειες σε ΗΠΑ και Ασία, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ και του δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Για την εγχώρια αγορά περιμένουμε πως το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις Τράπεζα Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Τιτάν που ανακοίνωσαν χθες αποτελέσματα. 

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν χθες η Τράπεζα Πειραιώς και η ATE Bank αλλά και των αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει μετά το κλείσιμο η Εθνική Τράπεζα

Beta
Τα αποτελέσματα εξαμήνου των τραπεζών και άλλων εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι στο επίκεντρο. Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

(upd) Πτώση στις ευρωαγορές - Κέρδη στην Ασία 

Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές, στον απόηχο των απωλειών στη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall, όπου ο Dow Jones έχασε τις 10.000 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14% στις 5.149 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,15% στις 5.903 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει απώλειες 0,30% στις 3.464 μονάδες.

Κέρδη κατέγραψαν οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, ενώ το γιεν υποχώρησε, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος προκειμένου να σταματήσει η ανοδική πορεία του γιεν που προκαλεί ισχυρές ζημιές στους εξαγωγείς. Πτωτικά κινούνται τα παράγωγα στην Ευρώπη.

Αύξηση 0,3% για τον MSCI Asia Pacific Index. Ανοδικά κατά 0,4% τα παράγωγα του S&P 500.

Στην Ιαπωνία ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,96% στις 819.62 μονάδες και ο Nikkei κατά 0,95% στις 8.991 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,1% στις 20.590 μονάδες και στην Κίνα ο CSI 300 έκλεισε σταθεροποιητικά στις 2.849 μονάδες. Σταθεροποίηση και για τον Kospi στη Νότια Κορέα, που έκλεισε στις 1.724 μονάδες. Στην Ταϊβάν ο Taiex ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 7.722 μονάδες.

Ανακούφιση για τους μεγάλους εξαγωγείς, μετά την υποχώρηση του γιεν. Ανοδος 3,5% για την Nissan Motor Co., την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας. Η Canon Inc., με 78% των πωλήσεων της εκτός Ιαπωνίας, ενισχύθηκε κατά 0,1%, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει κατά 2,5%. Η Canon εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της από την Ιαπωνία, αν το γιεν εξακολουθήσει την ανοδική του πορεία.

 Εντονες πιέσεις στον μεταλλευτικό κλάδο, εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της ανάκαμψης στις ΗΠΑ θα περιορίσει τη ζήτηση για τις πρώτες ύλες. Απώλειες 0,3% για την BHP Billiton Ltd., 0,7% για τη Rio Tinto Ltd. και 1,9% για τη Newcrest Mining Ltd..

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall χθες, αφού ο Dow Jones έχασε 0,74% στις 9.986 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,77% στις 1.047 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,07% στις 2.118 μονάδες.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:46 - 27 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.