ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνημα σε θετικό έδαφος περιμένουν οι ΑΧΕ - Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές- Κλειστό το Λονδίνο- Σε υψηλά 4 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

09:20 - 30 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στα αποτελέσματα που ανακοινώνονται στρέφεται το ενδιαφέρον με τα μέχρι στιγμής πάντως που έχουν δημοσιευτεί να είναι δραματικά σε ό,τι αγορά τη συνολική εικόνα. Η τελική γραμμή έχει επιβαρυνθεί σημαντικά αν και οι πωλήσεις δεν έχουν πληγεί και τα EBITDA καταγράφουν μία μικρή μείωση.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν ανοδική κίνηση μετά και τη σημαντική άνοδο των αμερικανικών αγορών, ενώ στήριξη αναμένεται να λάβει και από την Εθνική Τράπεζα της οποίας τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων. 

Marfin
Η ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων των αποτελεσμάτων θα δώσει τον τόνο αυτή την εβδομάδα. Για σήμερα τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων μπορούν να στηρίξουν μία ανοδική κίνηση. Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο. Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Τράπεζα Κύπρου δημοσιεύουν σήμερα αποτελέσματα εξαμήνου. 

Proton Bank
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε ένα μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων αποτελεσμάτων.

Beta
Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων συνεχίζονται και σήμερα, θετική είναι η διάθεση και το ενδιαφέρον στρέφεται στον τραπεζικό κλάδο.

Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές, στον απόηχο των αποφάσεων της BOJ- Κλειστό το Λονδίνο

Συγκρατημένα κέρδη καταγράφουν στην έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κι ενώ οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan) να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, προκειμένου να «χαλαρώσει» τη νομισματική της πολιτική και να στηρίξει την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας.

Κλειστό, λόγω αργίας, το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κατά 0,29% ενισχύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κερδίζει 0,21% στις 5.964 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC καταγράφει οριακή άνοδο 0,02% στις 3.508 μονάδες.

Σε υψηλά 4 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων ανήλθαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τη νομισματική χαλάρωση.

Η ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε τη χορήγηση νέων έκτακτων δανείων εξάμηνης διάρκειας, μέσω ειδικών μηχανισμών παροχής πόρων, προκειμένου να μειωθούν τα επιτόκια στην αγορά και να χαλαρώσουν τα χρηματοοικονομικά δίκτυα. Επίσης, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή και άλλους μηχανισμούς που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας ιδιαίτερα τη συχνότητα και τα ποσά των χορηγήσεών της. Η τράπεζα αποφάσισε, ωστόσο, να διατηρήσει στα ήδη χαμηλά επίπεδα του 0,1% τα βασικά της επιτόκια, που παραμένουν αμετάβλητα από τον Δεκέμβριο του 2008.

Άνοδος 1,1% για τον MSCI Asia Pacific. Επτά μετοχές ενισχύονταν για κάθε μία που υποχωρούσε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 30 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.