ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι ΑΧΕ- Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές- Στο κόκκινο η Ασία- «Βουτιά» 3,55% για τον Nikkei

09:34 - 31 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Λήγει σήμερα οι περίοδος αποτελεσμάτων και το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει στραφεί στις ανακοινώσεις των εταιρειών, οι οποίες είναι αρκετές αφού οι περισσότερες επέλεξαν την τελευταία μέρα για να δημοσιεύσουν. Σε Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Κύπρου θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των επενδυτών αλλά και στη MIG που ανακοίνωσε ζημιά ρεκόρ για τα δεδομένα του ΧΑ.

Στην Ευρώπη αναμένεται πτωτικό άνοιγμα, ενώ και στην Ασία επικράτησαν πτωτικές τάσεις. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται από τις ΑΧΕ ότι θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά με τους επενδυτές να εστιάζουν στο σημαντικό αριθμό εταιρικών αποτελεσμάτων που έχει ανακοινωθεί. 

Marfin
Η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων λήγει σήμερα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από μία σειρά εταιρειών. Το ενδιαφέρον παραμένει στις ανακοινώσεις κερδών. 

Πειραιώς
Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα από Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank αλλά και η ανανέωση της φημολογίας για εξαγορές και συγχωνεύσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αγορά να κινηθεί ανοδικά σήμερα.

Beta
Οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων ολοκληρώνονται σήμερα. Η αγορά παραμένει αδύναμη και επηρεάζεται από τις διεθνείς αγορές. Σημειώνεται πως το short selling ξεκινάει πάλι αύριο.

Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, την πρώτη για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την αργία της Δυετέρας. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν σημαντικές απώλειες, «παίρνοντας πάσα» από την αδύναμη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall αλλά και τη σημερινή βουτιά των ασιατικών μετοχών. Έντονες οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης. Ισχυρές πιέσεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί 1,02% στις 5.148 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX χάνει 0,99% στις 5.854 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC καταγράφει πτώση 1,14% στις 3.447 μονάδες.

Στο κόκκινο η Ασία- «Βουτιά» 3,55% για τον Nikkei

Ισχυρές απώλειες σημειώθηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο πραγματοποίησε «βουτιά» 3,55%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών μηνών. Τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ απογοήτευσαν τους επενδυτές, πυροδοτώντας νέες αμφιβολίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και μεγαλύτερες ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Απώλειες 1,7% για τον MSCI Asia Pacific Index.Επτά μετοχές του δείκτη υποχωρούσαν για κάθε μια που ενισχυόταν. Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων ο MSCI κέρδισε 2,1%.

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, καθώς ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,39% στις 10.009,73 μονάδες, ο Nasdaq βρέθηκε στο -1,56% στις 2.119,97 μονάδες και ο S&P κατέγραψε απώλειες 1,47% στις 1.048,92 μονάδες. Ίδια η εικόνα και στις ευρωαγορές, αφού ο CAC στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,58% στις 3.487,01 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε απώλειες 0,65% στις 5.912,41 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:53 - 31 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.