ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσσώρευση περιμένουν οι ΑΧΕ- Με κέρδη υποδέχθηκε τον Σεπτέμβριο η Ασία- Σταθεροποιητικά προς ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:25 - 01 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Από το εξωτερικό αναμένεται να λάβει και σήμερα τάση το ΧΑ, με τους αναλυτές ωστόσο να περιμένουν μία συνεδρίαση περιορισμένου ενδιαφέροντος και με το όποιο ενδιαφέρον προκύπτει να κατευθύνεται για μία ακόμη φορά στον τραπεζικό κλάδο. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες δεν προσφέρουν θετικό καταλύτη. Αντιθέτως δείχνουν πως η ελληνική αγορά δεν είναι ελκυστική.

Βέβαια θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα αν έλειπαν τα έκτακτα της MIG, οι μεγάλες ζημιές της Emporiki Bank η οποία δε συγκεντρώνει βλέμματα στο ταμπλό, ή και της Ατλάντικ, μίας μικρούλας σε κεφαλαιοποίηση εταιρείας με πολλά προβλήματα και μεγάλες ζημιές. Όπως και να έχει το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί προβληματισμό. Χρειάζεται να γίνουν αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων από τους επενδυτές σημειώνουν αναλυτές και να δοθεί βαρύτητα σε εταιρείες που αντέχουν στην κρίση. 

Τέλος σημειώνεται πως το short selling επιτρέπεται ξανά από σήμερα. 

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μετά και την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Το όποιο ενδιαφέρον θα κατευθυνθεί στον τραπεζικό κλάδο. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το δείκτη μεταποίησης στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά. 

Πειραιώς
Περιμένουμε ανοδικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση.

Με κέρδη υποδέχθηκε τον Σεπτέμβριο η Ασία- Σταθεροποιητικά προς ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν κατά την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου (και του Φθινοπώρου) οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να βλέπουν «με καλό μάτι» τα μακροοικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και Αυστραλία.

Η βελτίωση της κινεζικής μεταποίησης τον Αύγουστο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Αυστραλίας «έτρεξε» με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα τριών ετών.

Κέρδη 1,1% για τον MSCI Asia Pacific, που κατέγραψε απώλειες 2,2% τον Αύγουστο.

Στο +0,84% έκλεισε ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Άνοδος 1,17% για τον Nikkei. Στο +0,39% ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Εξαίρεση ο CSI 300 στην Κίνα όπου υποχώρησε 0,85%.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones βρέθηκε στο +0,03% στις 10.013 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,28% στις 2.114 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,04% στις 1.049 μονάδες.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,45% στις 5.225,22 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC βρέθηκε στο +0,11% στις 3.490,79 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,22% στις 5.925,22 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 01 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.