ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσσώρευση με βλέψεις και για νέα άνοδο στο ΧΑ- Σημαντικά κέρδη στις ασιατικές αγορές- Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:30 - 02 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε ανέλπιστα καλά για το ελληνικό χρηματιστήριο, αφού η χθεσινή άνοδος συνοδεύτηκε και από αυξημένες συναλλαγές. Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα αποτελέσματα και περιμένουν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Τάση το ΧΑ θα λάβει από τις διεθνείς αγοράς και οι αναλυτές σημειώνουν πως κυρίαρχο για σήμερα είναι το σενάριο της συσσώρευσης, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μία νέα ανοδική κίνηση αφού υπάρχει καλό momentum. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων (αναμένονται αμετάβλητα στο 1%) καθώς και στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ και στο ΑΕΠ στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά. 

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς η επενδυτική κοινότητα αξιολογεί και αφομοιώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου. Από την άλλη το θετικό momentum στις διεθνείς αγορές θα μπορούσε να διατηρηθεί και μία ανοδική κίνηση θα μπορούσε να υποστηριχθεί. 

Beta
Θετικό είναι το αίσθημα για την αγορά με το βλέμμα να στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Πήγασος
Σταθεροποιητικές προς ελαφρώς ανοδικές τάσεις αναμένουμε για το σύνολο της σημερινής συνεδρίασης καθώς ο Γενικός δείκτης επαναπροσέγγισε με ικανοποιητικές συναλλαγές την πρώτη άμεση ζώνη αντίστασης των 1.580 μονάδων. Ωστόσο η σημασία του εν λόγω επιπέδου δεν θεωρούμε ότι είναι τόσο ζωτική για την εξέλιξη της ανόδου αφού τεχνικά ο Γενικός Δείκτης «οφείλει» να υπερβεί υψηλότερες περιοχές (1.620 – 1.640 μονάδες) τιμών για να θεωρηθεί «αγοράσιμος».
Παραμένουμε επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την αύξηση της έκθεσης μας στην αγορά αναμένοντας καλύτερες τεχνικές προϋποθέσεις και επιβεβαιωμένα σήματα αγορών από τους δείκτες τάσης καθώς εκτιμούμε ότι η περίοδος θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις και μεταβλητότητα. Από την άλλη πλευρά δεν παραβλέπουμε τις χαμηλές αποτιμήσεις οι οποίες έχουν περιορισμένο ρίσκο ειδικά σε όσες εταιρίες ξεχώρισαν στο εξάμηνο σε επίπεδο τελικής γραμμής.

Σημαντικά κέρδη στις ασιατικές αγορές – Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Ανοδικά κινήθηκαν, στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (και δεύτερη για τον μήνα Σεπτέμβριο) οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific σε κέρδη 1% και στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Οι ασιατικές αγορές συνέχισαν το ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα που επικράτησε στη Wall χθες, μετά τα στοιχεία για την απρόσμενη βελτίωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Θετικά στα ασιατικά ταμπλό επέδρασε και η αναβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την πορεία της οικονομίας της Ν. Κορέας.

Κέρδη 0,99% για τον δείκτη Topix στην  Ιαπωνία. Κατά 1,52% ενισχύθηκε ο δείκτης Nikkei 225. Στο +1,27% ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και στο +1,01% ο CSI 300 στην Κίνα.

Άλμα κατέγραψαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,55% στις 10.269 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,97% στις 2.176 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,95% στις 1.080 μονάδες.

Ίδια η εικόνα και στις ευρωαγορές, καθώς στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 2,70% στις 5.366,41 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 2,68% στις 6.083,90 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κέρδισε 3,81% στις 3.623,84 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 02 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.