ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις τράπεζες παραμένουν τα βλέμματα- Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη- Θετικά πρόσημα στην Ασία

08:21 - 09 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Στον τραπεζικό κλάδο παραμένουν να βλέμματα των επενδυτών μετά και την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Οι αναλυτές περιμένουν σταθεροποίηση για σήμερα ή μικρές απώλειες αλλά βραχυπρόθεσμα εκτιμούν πως η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί.

Πειραιώς
Θα μπορούσαμε να δούμε μία σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ωστόσο η ψυχολογία παραμένει αδύναμη στην παρούσα φάση. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ και τα επιδόματα ανεργίας. Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς πτωτικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει στο επίκεντρο. 

Marfin
Όλα φαίνεται να κινούνται γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, τη στρατηγική κίνηση της Εθνικής Τράπεζας και τη φημολογία που δημιούργησε η κίνησή της. Η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί ενώ το διήμερο road show της ΕΧΑΕ που ξεκινάει σήμερα στο Λονδίνο θα μπορούσε να ενισχύσει τον όγκο των συναλλαγών.

Beta
Μπορεί να δούμε κάποια θετική αντίδραση σήμερα μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Το ενδιαφέρον παραμένει στον τραπεζικό κλάδο.  

Πήγασος
Ηπιότερη των αναμενομένων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή διόρθωση ανοίγοντας έτσι ένα ανοδικό παράθυρο για την σημερινή συνεδρίαση. Σε μια σταθεροποιητική ή ελαφρώς ανοδική διακύμανση της Εθνικής Τράπεζας οι υπόλοιπες μετοχές θα αντιδράσουν θετικότερα αφού η πίεση που δέχθηκαν ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης προσφοράς που παρατηρήθηκε στον τίτλο της Εθνικής. Έντονη ανοδική απόκλιση από το χθεσινό κλείσιμο (> 1.615 μονάδες) θα μας έβρισκε θετικούς σε μερική αύξηση της ρευστότητας με προσεκτικές πωλήσεις σε τίτλους που θα υπεραποδώσουν σε μια λογική άμυνας από την στιγμή που η αγορά έχει μπροστά της την αύξηση κεφαλαίου των 1,8 δις ευρώ η οποία δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έλευση του Νοεμβρίου. Οι νέες συνθήκες της αγοράς επιβάλλουν συντηριτικότητα και επιλογές οι οποίες συνδέονται άμεσα με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Η μεταβλητότητα εκτιμούμε ότι θα διατηρηθεί σε όλες τις φάσεις της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και θα δημιουργηθούν μεγάλες ευκαιρίες τοποθετήσεων σε ακόμα πιο ελκυστικά επίπεδα τιμών σε επίπεδο Γενικού Δείκτη. Σε ότι αφορά τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας ενδεχόμενη υποχώρηση του τίτλου κάτω από τα 9,00 ευρώ σήμερα θα μας έβρισκε αγοραστές σε μια λογική άκρως βραχυπρόθεσμη με ορίζοντα το πολύ μίας ή δύο συνεδριάσεων.

Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη- Θετικά πρόσημα στην Ασία

 Με απώλειες ξεκίνησαν την προ-τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,2% στις 5.148 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,4% στις 6.141 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση 0,4% στις 3.661 μονάδες.

Κέρδη στην Ασία

Θετικά πρόσημα καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, «παίρνοντας» πάσα από τα χθεσινά κέρδη της Wall κι ενώ οι νέες ανησυχίες για την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου δείχνουν να καταλαγιάζουν. Κέρδη 0,8% για τον MSCI Asia Pacific Index.

Ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια έδωσαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία. Νέα μείωση παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από το 5,3% στο 5,1%, χάρη στη δημιουργία 53.100 νέων θέσεων εργασίας ολικής απασχόλησης, κάτι που ξεπέρασε τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Με κέρδη 0,71% έκλεισε ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Στο +0,82% έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225. Στο +0,26% ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στον αντίποδα, απώλειες 1,81% κατέγραψε ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα.

Με κέρδη έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 10.387 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9% στις 2.228 μονάδες και ο S&P 500 κέρδισε 0,64% στις 1.098 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:16 - 09 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.