ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τις φήμες που μένουν αναπάντητες προχωρά το ΧΑ- Απώλειες στις ευρωαγορές- «Βαρίδι» ο τραπεζικός κλάδος

09:23 - 10 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Οι τράπεζες μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο ΧΑ αφού η στρατηγική κίνηση της Εθνικής Τράπεζες, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τη φημολογία για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Χθες η μεγάλη άνοδος των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Κύπρου επανέφερε σενάρια αλλά δημιούργησε και νέα.

Παρά το γεγονός όμως ότι υπάρχουν πληροφορίες που μεταδίδονται από μεγάλες πολιτικές εφημερίδες μέσω πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων, οι αρμόδιες αρχές όπως φαίνεται δεν έχουν αποστείλει ερώτημα –άγνωστο γιατί αφού προβλέπεται από τους κανονισμούς που διέπουν το ΧΑ- στις τράπεζες (όπως γίνεται με μικρότερες και σε κεφαλαιοποίηση και σε δύναμη εταιρείες) ώστε να πληροφορηθεί το επενδυτικό κοινό.

Η αγορά λοιπόν συνεχίζει να κινείται με τις φήμες, οι ανοδικές κινήσεις στο χώρο των τραπεζών φέρνουν φήμες ή αποδίδονται σε φήμες και στο υπόλοιπο ταμπλό το ενδιαφέρον είναι πολύ χαμηλότερο. Για σήμερα αναμένεται το μεγάλο κομμάτι του τζίρου να πάει και πάλι στις τράπεζες, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται πτωτικό άνοιγμα.

Proton Bank
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα. Για την εγχώρια αγορά περιμένουμε οι τράπεζες να παραμείνουν στο επίκεντρο λόγω της συνεχιζόμενης φημολογίας για εξαγορές και συγχωνεύσεις. 

Marfin
Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί, ενώ ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο λόγω της συνεχιζόμενης φημολογίας που προκάλεσε και η στρατηγική κίνηση της Εθνικής Τράπεζες. 

Πειραιώς
Περιμένουμε η αγορά να ανοίξει χαμηλότερα σήμερα.

Απώλειες στις ευρωαγορές- «Βαρίδι» ο τραπεζικός κλάδος

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω νέων ανησυχιών για την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που θέλει τη Deutsche Bank να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως και 9 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζες κατέγραψε βουτιά 5% αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 5.493 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,24% στις 6.207 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,21% στις 3.714 μονάδες.

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα «αποχαιρετούν» την εβδομάδα οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια κι ενώ οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται απ’ άκρη σ’ άκρη προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης. Άνοδος 0,4% για τον MSCI Asia Pacific. Στο 1,5% τα εβδομαδιαία κέρδη του.

Θετικά επέδρασαν στα ασιατικά χρηματιστήρια τα καλά νέα που «ήρθαν» από τις ΗΠΑ, για την απασχόληση. Οι επενδυτές, επίσης, είδαν με καλό τα στοιχεία για την ανάπτυξη του ιαπωνικού ΑΕΠ, η επιβράδυνση της οποίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους εμφανίστηκε μικρότερη από ότι ανέμεναν οι αναλυτές. Στην Κίνα, το εμπορικό πλεόνασμα ξεπέρασε τα 20 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, με τις εξαγωγές να καταγράφουν αύξηση κατά 34,4%.

Άνοδος 0,83% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225, καταγράφοντας άνοδο 1,55%. Απώλειες 0,04% για τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και 0,12% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα.

Κέρδη κατέγραψαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,27% στις 10.415 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 0,33% στις 2.236 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,48% στις 1.104 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:51 - 10 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.