ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορισμένο αναμένεται και σήμερα το ενδιαφέρον για το ΧΑ- Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Σταθεροποιητικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:19 - 14 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Σταθεροποιητικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ανάλογες τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν και στις ευρωπαϊκές αγορές. Αναλυτές αναφέρουν πως οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Από την εγχώρια αγορά απουσιάζει ο ισχυρός καταλύτης που θα μπορούσε να δώσει ώθηση ξανά και να φέρει εισροές από το εξωτερικό. Παρά το γεγονός ότι στο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές, δεν έχουν παρατηρηθεί εισροές αφού το country risk στέκεται τροχοπέδη. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά. 

Marfin
Η επενδυτική κοινότητα τηρεί στάση αναμονής μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και της φημολογίας που δημιούργησε αυτή η κίνηση.

Πήγασος
Παρόμοια εικόνα με αυτή της χθεσινής συνεδρίασης αναμένουμε να παρουσιάσει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά καθώς η αρνητική της αυτονόμηση έναντι των θετικών τάσεων των διεθνών χρηματαγορών σε συνδυασμό με τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αντίστροφης του τρέχοντος κλίματος. Επιπλέον, αρνητικό στοιχείο αποτελεί η καθυστέρηση εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, με τους φόβους για νέες αυξήσεις κεφαλαίων να διατηρούν τις πιέσεις. Στον αντίποδα, δεν αποκλείονται επιμέρους διαφοροποιήσεις σε τίτλους των οποίων οι αποτιμήσεις κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα (Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Motor Oil). Τεχνικά, στήριξη παραμένουν οι 1.580 μονάδες, περιοχή από την οποία διέρχεται η χρονοσειρά των 15 ημερών, ενώ σε κρίσιμα επίπεδα τιμών παραμένει ο MACD, καθώς ενδεχόμενη διατήρηση των πτωτικών τάσεων θα ενεργοποιήσει σήματα εξόδου από το συγκεκριμένο ταλαντωτή.

Emporiki Bank
Συσσώρευση τιμών αναμένουμε στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, προκειμένου να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Σταθεροποιητικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Με άνοδο για τέταρτη ημέρα έκλεισε ο δείκτης MSCI Emerging Markets, κερδίζοντας 0,2%.

Στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι του δολαρίου αναρριχήθηκε το ιαπωνικό γιεν, εν μέσω φημών ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν θα υπερισχύσει σήμερα του αντιπάλου του Ιχίρο Οζάουα για την ηγεσία του κόμματος, περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα της παρέμβασης από την κυβέρνηση για να υποχωρήσει το νόμισμα.

Το γιεν ισχυροποιήθηκε επίσης έναντι των 16 κυριότερων νομισμάτων του κόσμου καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, τονώνοντας τη ζήτηση για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Το κινεζικό νόμισμα ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από το 1993, εν μέσω φημών ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει την ανατίμησή του.

Πτώση 0,33% για τον δείκτη Τοpix στην Ιαπωνία. Στο -0,24% έκλεισε ο Nikkei 225. Κέρδη 0,25% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και 0,39% για τον CSI 300 στην Κίνα.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού o Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 10.544 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9% στις 2.285 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψαν κέρδη 1,1% στις 1.121 μονάδες.

Ίδιο το κλίμα και στους ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,16% στις 5.565,53 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,75% στις 6.261,68 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,11% στις 3.767,15 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:00 - 14 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.