ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνευρη συνεδρίαση περιμένουν οι ΑΧΕ- Νέες φήμες για τράπεζες- Ράλι στις ιαπωνικές μετοχές, μετά την παρέμβαση- Μεικτά τα παράγωγα στην Ευρώπη

08:33 - 15 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Στάση αναμονής αναμένουν οι ΑΧΕ να τηρήσουν και σήμερα οι επενδυτές. Η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό κάνει τους αναλυτές να περιμένουν μία ακόμα συνεδρίαση χωρίς νεύρο. Τα βλέμματα παραμένουν γύρω από τον τραπεζικό κλάδο. Η φημολογία διατηρείται και όσο δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ή έστω οχλήσεις από τις αρμόδιες αρχές για ενημέρωση τα σενάρια θα συντηρούνται.

Χθες το νέο σενάριο που κυκλοφόρησε στα χρηματιστηριακά γραφεία ανέφερε συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με τη Marfin. Θυμίζουμε πως το τελευταίο διάστημα έχει ακουστεί το deal Alpha Bank- Eurobank και Alpha Bank –Τράπεζα Κύπρου.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και στον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Για την εγχώρια αγορά περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα. 

Marfin
Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί και οι επενδυτές θα συνεχίσουν να τηρούν στάση αναμονής, στάση που έχουν υιοθετήσει από την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων θα πρέπει να περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση χωρίς νεύρο. 

Beta
Η αγορά είναι αδύναμη και αναζητά θετικούς καταλύτες.

Πήγασος
Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένουμε για το σύνολο της σημερινής συνεδρίασης μετά την υπερβολική για το εύρος της σε σχέση με τον συναλλακτικό όγκο χθεσινή πτωτική κίνηση. Το αναιμικό περιβάλλον συναλλαγών και η έλλειψη σημαντικών νέων ενδεχομένως να διατηρήσουν το υποτονικό κλίμα και τις άνευρες διακυμάνσεις –ειδικά προς την θετική πλευρά- επιτείνοντας έτσι την στάση αναμονής στην οποία έχει εισέλθει η Ελληνική αγορά μετά την ανακοίνωση της αύξησης του κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Οι 1.590 μονάδες φαίνεται να αποτελούν ότι καλύτερο σε μια ενδεχόμενη ανοδική διόρθωση στο ξεκίνημα των συναλλαγών και πιθανότατα ευκαιρία αύξησης της ρευστότητας για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου. Αν και η πρόσφατη πτωτική πορεία συμπληρώνει πέντε πτωτικά κλεισίματα στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις εκτιμούμε ότι είναι ακόμα νωρίς για να κινηθεί κάποιος ακόμα και βραχυπρόθεσμα σε επίπεδο τοποθετήσεων. Διατηρούμε επιφυλακτική στάση προς το παρόν αναζητώντας υπερβολές σε μεσοπρόθεσμη βάση που θα δημιουργούσαν καλύτερες προϋποθέσεις τοποθετήσεων.

Ράλι στις ιαπωνικές μετοχές, μετά την παρέμβαση- Μεικτά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Η παρέμβαση της ιαπωνικής κυβέρνησης στην αγορά συναλλάγματος συνιστά την είδηση που έδωσε κατεύθυνση στις ασιατικές αγορές, στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ράλι πραγματοποίησε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση προχώρησε σε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2004, μετά την πρωτοφανή άνοδο του γιεν σε υψηλά 15 και 9 ετών έναντι του δολαρίου και του ευρώ, αντίστοιχα.

«Έχουμε παρέμβει στην αγορά. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κίνηση της αγοράς και θα δράσουμε αποφασιστικά», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της παρέμβασης ελήφθη μία ημέρα μετά την επανεκλογή του Ναότο Καν στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, κερδίζοντας τελικά τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε θέσει ανοιχτά το θέμα της παρέμβασης και είχε ταχθεί υπέρ της.

Περισσότερες από πέντε μετοχές ενισχύθηκαν για κάθε δύο που υποχώρησαν στον MSCI Asia Pacific.

Με κέρδη 1,65% έκλεισε ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Ράλι 2,34% για τον Nikkei 225. Με οριακή άνοδο (+0,05%) ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες 1,40% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 10.526 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,18% στις 2.289 μονάδες και ο S&P 500 βρέθηκε στο -0,07% στις 1.121 μονάδες.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 βρέθηκε στο +0,03% στις 5.567,41 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κέρδισε 0,22% στις 6.275,41 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,19% στις 3.774,40 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 15 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.