ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικό άνοιγμα περιμένουν οι ΑΧΕ- Απώλειες στην Ασία- Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη

09:22 - 16 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Σταθεροποιητικό άνοιγμα σε Ευρώπη και Ελλάδα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση με το όποιο ενδιαφέρον να στρέφεται στον τραπεζικό κλάδο. Η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό αναμένεται να διατηρήσει την ατονία των τελευταίων ημερών. Οι επενδυτές εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στις τράπεζες, οι οποίες όμως δεν έρχονται.

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά. 

Marfin
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο που όμως δεν έχουν έρθει ακόμα. Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σήμερα τα χαρακτηριστικά των τελευταίων συνεδριάσεων.  

Πειραιώς
Θα μπορούσαμε να περιμένουμε συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών για σήμερα.

Beta
Η αγορά παραμένει αδύναμη, με όγκο αυξημένο στην αγορά παραγώγων καθώς την Παρασκευή λήγουν σειρές.

Πήγασος
Ανοδικά αναμένεται να ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση προς την περιοχή των 1.570 – 1.575 μονάδων χωρίς ωστόσο η αντίδραση αυτή να θεωρείται ικανή να μεταβάλει δραστικά την τεχνική εικόνα της αγοράς. Η αναιμική εικόνα που ακολουθεί τα ανοίγματα των τελευταίων συνεδριάσεων (τέσσερις πτωτικές) είναι χαρακτηριστική της στάσης αναμονής που τηρούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια ενόψει της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής και του χρονοδιαγράμματος της ρευστότητας που ενδεχομένως θα απαιτηθεί για μια πιθανή συμμετοχή τους στην αύξηση του κεφαλαίου. Επίσης η φθορά της μη ανακοίνωσης κάποιου φημολογούμενου τραπεζικού deal είναι ορατή στους τίτλους που είχαν τον πρώτο λόγο στις ανοδικές εξάρσεις κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην τήρηση κάποιων αποστάσεων από την αγορά, ειδικά στο επίπεδο των τοποθετήσεων όπου η αναθεώρηση της προσέγγιση μας θα γίνει μόνο σε κάποια τοπική υπερβολή.
Η τάση της ημέρας θα επηρεαστεί και από το πλήθος των ανακοινώσεων των μακροοικονομικών μεγεθών σε Ευρώπη (12:00 Εμπορικό ισοζύγιο) και Αμερική (15:30 Δείκτης τιμών παραγωγού, επιδόματα ανεργίας, 17:00 στοιχεία ομοσπονδιακής τράπεζας της Φιλαδέλφειας) τα οποία θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις και μεικτά πρόσημα καταγράφουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την «αδυναμία» των ασιατικών αγορών. Πιέσεις στον μεταλλουργικό κλάδο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,10% στις 5.550 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,05% στις 6.265 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,1% στις 3.757 μονάδες.


Απώλειες στην Ασία

Με απώλειες έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με «βαρίδι» τις τράπεζες και τον μεταλλουργικό κλάδο. Το ιαπωνικό γιεν ανακάμπτει μετά από τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στα οποία και διολίσθησε μετά την παρέμβαση της ιαπωνικής κυβέρνησης στην αγορά συναλλάγματος.

Στα 85,37 έναντι του δολαρίου το ιαπωνικό νόμισμα. Απώλειες για τον MSCI Asia Pacific, όπου περισσότερες από δύο μετοχές υποχωρούσαν για κάθε μια που ενισχυόταν.

Πτώση 0,46% για το δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -0,07% ο δείκτης Nikkei 225. Στο -0,45% ο Hang Seng και στο -2,36% ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα.

Με κέρδη έκλεισαν χθες ι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 10.573 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5% στις 2.301 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,35%  στις 1.125 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:32 - 16 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.