ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχία στην αγορά από το επταήμερο πτώσης- Μεικτά πρόσημα στην Ασία- Σταθεροποιητικά προς ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:23 - 21 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Σημείο ισορροπίας αναζητά η αγορά μετά τις επτά μέρες απωλειών. Η χρηματιστηριακή κοινότητα είναι ανήσυχη αφού οι πωλήσεις δείχνουν πως κάποιοι προεξοφλούν αρνητική είδηση για την αγορά. Αρκετές φήμες κατέκλυσαν και χθες τα χρηματιστηριακά γραφεία. Άλλες έλεγαν πως οι συζητήσεις μεταξύ δύο τραπεζών δεν κατέληξαν σε συμφωνία, άλλες ανέφεραν πως η ελληνική αγορά θα υποβαθμιστεί από τον οίκο FTSE, άλλες ανέφεραν πως σύντομα θα ανακοινωθεί νέα αύξηση κεφαλαίου από ελληνική τράπεζα κ.ο.κ.

Το σίγουρο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι πως η Εθνική Τράπεζα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και πως πολλοί επενδυτές διακρατούν ρευστότητα ή δημιουργούν ρευστότητα προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ. Παρόμοιο άνοιγμα περιμένουμε και για την εγχώρια αγορά. 

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με το ρίσκο να είναι πτωτικό. Ο τραπεζικός κλάδος γενικότερα και η Εθνική Τράπεζα ειδικότερα θα βρεθούν στο επίκεντρο, αφού η μετοχή σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου.

Πειραιώς
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί σε θετικό έδαφος σήμερα. 

Πήγασος
Με ιδιαίτερα φορτισμένη αρνητικά ψυχολογία αναμένεται να κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς οι επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις είναι ενδεικτικές των διαθέσεων που επικρατούν στην επενδυτική κοινότητα. Το χθεσινό κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας, τα πολλά προσφερόμενα χαρτιά στον τραπεζικό κλάδο, οι μεγάλες απώλειες από την αρχή του έτους, η εντονότατη αρνητική αυτονόμηση με τις κυριότερες αγορές του εξωτερικού, η προσέγγιση τεχνικά βραχυπρόθεσμων υποτιμημένων περιοχών  αναμένεται να εντείνουν το βαθμό μεταβλητότητας της αγοράς η οποία τεχνικά έχει μπει στην ζώνη τιμών δικαιολογεί μια γρήγορη άνοδο 100 – 120 μονάδων. Ωστόσο θα λαμβάναμε θέσεις «μάχης» κοντά στην περιοχή των 1.450 μονάδων και υπό την αυστηρή αίρεση σφιχτών περιθωρίων δυνητικών απωλειών με εστίαση στις κυριότερες τραπεζικές μετοχές (Alpha bank, Eurobank, Τ.Τ.) οι οποίες έχουν δεχθεί και το μεγαλύτερο βάρος της πρόσφατης πίεσης.
Σε ενδεχόμενο αρνητικό άνοιγμα προς τις 1.465 μονάδες εκτιμούμε ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες μιας αξιόλογης ενδοσυνεδριακής αντίδρασης. Από την άλλη πλευρά ένα άνοιγμα προς τα επίπεδα των 1.510 – 1.520 μονάδων (~+2%) το οποίο δεν θα συνοδεύεται με ικανοποιητικές συναλλαγές θα μας έβρισκε επιφυλακτικούς σε οποιαδήποτε ενδεχόμενο τοποθετήσεων. Η διάρκεια αυτής της ταλαιπωρίας εκτιμούμε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την λήξη της ΑΜΚ της  Εθνικής Τράπεζας η οποία λόγω του μεγάλου μεγέθους της θα αντλήσει μέρος των εισροών της από την αγορά του ΧΑ.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία- Σταθεροποιητικά προς ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Μεικτή εικόνα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια. «Βαρίδι» ο μεταλλουργικός κλάδος και οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ισχυρές, στον αντίποδα, ήταν οι επιδόσεις του τεχνολογικού κλάδου. Ανοδικά το γιεν. Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις ΗΠΑ και στη σημερινή συνεδρίαση της Fed.

Περίπου επτά μετοχές υποχωρούσαν για κάθε έξι που ενισχύονταν στον MSCI Asia Pacific. Ο δείκτης έχει καταγράψει ράλι 7% αυτό το μήνα.

Με απώλειες 23,98 μονάδων, ποσοστό 0,25%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225, φθάνοντας στις 9.602,11 μονάδες, στην πρώτη συνεδρίαση για αυτή την εβδομάδα αφού χθες η αγορά της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστή. Πτώση 0,3% για τον δείκτη Topix. Άνοδος 0,12% για τον δείκτη Hang Senh στο Χονγκ Κονγκ.

Με κέρδη έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,37% στις 10.753 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,74% στις 2.355,83 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,52% στις 1.142,65 μονάδες.

Ίδια η εικόνα και στους ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,71% στις 5.602,54 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κέρδισε 1,37% στις 6.294,58 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,77% στις 3.788,01 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 21 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.