ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα - Στο επίκεντρο Σύνοδος και αποτελέσματα- "Έσπασε" το ανοδικό σερί στα ασιατικά ταμπλό - Στο "πράσινο" μόνο ο Shangai Composite

09:31 - 28 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στον απόηχο των αποφάσεων που έλαβαν οι “27” ηγέτες της ΕΕ στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες για το ESM και για το Σύμφωνο του Ευρώ, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αξιολογεί τα αποτελέσματα της εν λόγω συνεδρίασης των Ευρωπαίων αρχηγών.  

Στο μεταξύ, με “φόντο” τις νέες αρνητικές εξελίξεις που πλήττουν την Ιαπωνία, έπειτα από τη νέα σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και της προειδοποίησης για νέο τσουνάμι, η αγορά “κοιτάζει” προς την Ιαπωνία, με τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του πυρηνικού αυτού “ολέθρου” στην παγκόσμια οικονομία να αναζοπυρώνονται. Την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα κέρδη και οι ζημιές των εταιρικών αποτελεσμάτων που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, ενώ το “βλέμμα” στρέφεται τώρα στη δημοσίευση νέων εταιρικών οικονομικών μεγεθών. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο κατά 2,1% στις 1.622 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 156 εκατ. ευρώ.

Marfin

Η ιαπωνική “κρίση” από τη μια και οι συνεχείς επιθέσεις στη Λιβύη από την άλλη επηρεάζουν το ΧΑ. Για σήμερα η συνεδρίαση αναμένεται να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ κάποια αντίδραση θα βγει για τις εταιρείες που ανακοινώνουν ετήσια αποτελέσματα.

Eurobank

“Ατονία” αναμένεται να επικρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, με την αγορά να “χωνεύει” τις αποφάσεις των “27” στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν αποκλείεται ανοδική αντίδραση.

Ασιατικές αγορές

“Έσπασαν” το ανοδικό σερί στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και συγκεκριμένα στην επαρχία Μιγιάκι, όπου σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ενώ οι αρχές έχουν δώσει προειδοποίηση για τσουνάμι τουλάχιστον μισού μέτρου, το οποίο θα αναζοπυρώσει τον εφιάλτη που εδώ και λίγο καιρό πλήττει τη χώρα.

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή, η λανθασμένη μέτρηση της TEPCO για επίπεδα ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα του φυσιολογικού, που ανάγκασε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το κτίριο του αντιδραστήρα 2 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα την Κυριακή ενέτεινε τις ανησυχίες για περαιτέρω εξάπλωση του πυρηνικού αυτού “ολέθρου”.

Στα ταπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 9.436 μονάδες. Με πτώση της τάξεως του 0,7% τερμάτισε και ο ιαπωνικός Topix στις 851,49 μονάδες. Στο -0,2% ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 στις 4.733,60 μονάδες. Κέρδη 0,48% για τον Shangai Composite στις 3.133 μονάδες. Πτωτικά κατά 0.11% στις 2.052 μονάδες κινείται ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 28 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.