ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των εισηγμένων... αναμένοντας τα επόμενα - Αισιοδοξία μέσω μειωμένης ανεργίας στα ασιατικά ταμπλό - Εξαίρεση το Τόκιο

08:31 - 29 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Το χθεσινό “μπαράζ” εταιρικών αποτελεσμάτων για το σύνολο της ετήσιας χρήσης του 2010 “καλείται” να “χωνέψει” και να αξιολογήσει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διευκρινίζει ότι έως τα μέσα Απριλίου θα έχει οριστικοποιηθεί το γενικό πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, με μακροπρόθεσμο στόχο την είσπραξη 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, ενώ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΤΤ και ΟΠΑΠ αναβάλλονται για την επόμενη φάση.

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο εξακολουθούν να παραμένουν τα οικονομικά μεγέθη που αναμένονται να δημοσιεύσουν εντός της εβδομάδας και οι υπόλοιπες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία θα καθορίσουν και τις τάσεις. Προς το παρόν πάντως η αγορά έχει αντιδράσει “χλιαρά” απέναντι στις αποφάσεις που έλαβαν στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου οι “27” ηγέτες της ΕΕ, ενώ τον Ιούνιο αναμένονται τα σημαντικότερα...

Στο μεταξύ, Λιβύη και Ιαπωνία συνεχίζουν να “καθηλώνουν” το ενδιαφέρον της αγοράς, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι σφοδρές αρνητικές εξελίξεις και από τα δύο αυτά μέτωπα στην παγκόσμια οικονομία.

Marfin

Ατονία θα επικρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ. Δεν αποκλείεται πτωτική εκκίνηση, έπειτα από την ανακοίνωση ορισμένων αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων τη Δευτέρα.

Eurobank

Αναμένεται συνεδρίαση χαμηλών τόνων.

Ασιατικές αγορές

Αισιοδοξία επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση των ασιατικών χρηματιστηρίων, καθώς η μεγαλύτερη της αναμενόμενης υποχώρησης της ανεργίας το Φεβρουάριο στην Ιαπωνία, κατόρθωσε να επισκιάσει το συνεχή πυρηνικό "εφιάλτη" και την αναζοπύρωση των σεισμικών δονήσεων που από τις 11 Μαρτίου πλήττουν τη χώρα, γεγονότα τα οποία ολοένα και διευρύνουν ις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του "ολέθρου" αυτού στην παγκόσμια οικονομία. Εξαίρεση το χρηματιστήριο του Τόκιο.
Στα ταμπλό, πτώση της τάξεως του 1,6% κατέγραψε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei. Στο +0,2% ο S&P/ASX 200 was up 0.2%. Άνοδο κατά 0,2% για το δείκτη Kospi.
Στα μάκρο της ημέρας, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η υποχώρηση της ανεργίας στην Ιαπωνία το Φεβρουάριο, με το δείκτη να διαμορφώνεται στο 4,6% Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το ποσοστό θα μειωνόταν στο 4,8% από το 4,9% πριν από ένα χρόνο. Ακόμη, η στατιστική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι οι μέσες καταναλωτικές δαπάνες ανά νοικοκυριό το Φεβρουάριο, διαμορφώθηκαν σε 260.793 γιεν, μειωμένες κατά 0,1%.


Τελευταία τροποποίηση στις 08:57 - 29 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.