ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: "Παλεύοντας" με τους οίκους... - Το "βλέμμα" και πάλι στα αποτελέσματα των εισηγμένων - Αναζητούν καταλύτη οι ασιατικές αγορές

09:32 - 31 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Αντιμέτωπη με την «τακτική» των οίκων αξιολόγησης απέναντι στην Ελλάδα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Μόλις χθες και ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας κατά δύο βαθμίδες από την S&P τη Δευτέρα, τον «κώδωνα» του κινδύνου, προειδοποιώντας για νέα υποβάθμιση μας «χτύπησε» και η Fitch, γεγονός που είχε προεξοφλήσει το ταμπλό.
Την ίδια στιγμή, εκ νέου αβεβαιότητα και ανησυχία περί λήψης και νέων πρόσθετων μέτρων προκαλεί η αναθεώρηση του ελλείμματος στο 10% του ΑΕΠ από τη Eurostat, την ώρα που τα τελικά στοιχεία αποστέλλονται σήμερα στην υπηρεσία. Την Τετάρτη, πολλά ετήσια εταιρικά αποτελέσματα είδαν το φως της δημοσιότητας και η πλειονότητα εξ αυτών παρουσίασε ζημιές, ανάμεσά τους και η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ «βουτιά» της τάξεως του 99,1% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Ελλάκτωρ ως προς το σύνολο της ετήσιας χρήσης 2010. Σήμερα το «μπαράζ» οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζεται, με την αγορά αφενός να αποτιμά τα μέχρι πρότινος δημοσιευμένα μεγέθη και αφετέρου να αναμένει τα επόμενα... Υπενθυμιζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση της τάξεως του 1,3% στις 1559 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 112 εκατ. ευρώ.
Marfin
Η αγορά αναμένεται να επικεντρωθεί και πάλι στο "μπαράζ" εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα.
Eurobank
Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα παραμείνει υπό πίεση, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω απώλειες στο ταμπλό.

Ασιατικές αγορές

Συνηθισμένη η τάση στα ασιατικά ταμπλό κατά τις τελευταίες συναλλαγές... Ακόμα μία συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να μην μπορούν να βρουν τον “καταλύτη” που αναζητούν.

Εκ νέου ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο αυστηρότερης δημοσιονομικής πολιτικής από το Πεκίνο έκαναν την επανεμφάνισή τους και “δίχασαν” τις ασιατικές αγορές, την ώρα που το “βλέμμα” εξακολουθεί να παραμένει στραμμένο στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπου η ραδιενέργεια έχει φτάσει σε “εξωπραγματικά” επίπεδα, απειλώντας την υγεία, ενώ ο φόβος για την περαιτέρω “εκτίναξή” της γίνεται ολοένα και εντονότερος. Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει μία μάζα επενδυτών, η οποία εμφανίζεται άκρως αισιόδοξη ότι η Ιαπωνία θα τα καταφέρει και η ανάκμψη δεν θα αργήσει να έρθει.

Στα ταμπλό, κέρδη κατά 0,21% για τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei στις 9.729 μονάδες στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Στο +0,1% ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 23.474 μονάδες. Απώλειες της τάξεως του 1,35% καταγράφει ο Shanghai Composite στις 3.053 μονάδες. Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε ανοδικά κατά 0,3% στις 4.837,90 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, με την μεγαλύτερη ταχύτητα των τελευταίων εννέα ετών επιδεινώθηκε ο κλάδος της μεταποίησης στην Ιαπωνία το Μάρτιο.Ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 46,4 μονάδες από τις 52,9 μονάδες, όπως ανακοίνωσε η Markit Economics και η Japan Materials Management Association. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της έρευνας, τον Οκτώβριο του 2001.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:54 - 31 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.