ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aισιοδοξία και κερδοφορία στα ασιατικά ταμπλό

07:45 - 04 Απρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Αισιοδοξία και κερδοφορία επικρατεί στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα ασιατικά χρηματιστήρια... Οι κυριότεροι δείκτες παίρνοντας “πάσα” από τα θετικά “μαντάτα” που ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικάνικο υπουργείο Απασχόλησης και τα οποία κατέγραψαν μείωση της τάξεως του 8,8% του ποσοστού ανεργίας το Μάρτιο, κινούνται ανοδικά, παρόλο που οι εκτιμήσεις για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία είναι “δυσοίωνες”.  

Οι προσπάθειες για τον περιορισμό της ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα συνεχίζονται, όμως ξένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ιαπωνία θα τα καταφέρει και θα μπορέσει να ανακάμψει από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου σύντομα.

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στις 9.758 μονάδες, με κέρδη 0,7% τερμάτισε ο ιαπωνικός δείκτης ΝΙΚΚΕΙ στο Τόκιο. Κέρδη 0,3%, στις 867 μονάδες, μέτρησε και ο δείκτης ΤΟΡΙΧ στο Τόκιο. Άνοδο 0,42% κατέγραψε ο S&P/ASX 200 στο Σίδνεϋ.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, μετά τα στοιχεία για την αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, σημάδι οικονομικής ανάκαμψης, και βελτίωσης της ζήτησης του καυσίμου.

Το αργό σημείωσε σήμερα άνοδο έως 0,7% μετά την έκθεση την Παρασκευή στις ΗΠΑ που έδειξε αύξηση της απασχόλησης στη χώρα τον Μάρτιο, για δεύτερο μήνα. Το αμερικανικό αργό για τα συμβόλαια του Μαΐου σημείωσε αύξηση έως 80 σεντς φθάνοντας στα 108,74 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 25%. Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαΐου σημείωσε αύξηση 0,7% φθάνοντας στα 119,48 δολ. το βαρέλι. Τη περασμένη εβδομάδα το καύσιμο σημείωσε αύξηση 2,7%.

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ιαπωνίας, που αναμένουν οι δραστηριότητές τους να επιβραδυνθούν στους επόμενους μήνες, μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου. Ο τριμηνιαίος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αναμένεται να υποχωρήσει στο -2 από το 6 το Μάρτιο, και θα πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του έτους, σύμφωνα με την έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο στις ΗΠΑ περαιτέρω βελτίωση παρουσίασε η αγορά εργασίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης.

Τα μισθολόγια -πλην του αγροτικού τομέα- αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 216.000, έναντι αύξησης 192.000 που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,8% από 8,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το Μάρτιο του 2009. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της ανεργίας στο 9%.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:50 - 04 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.