ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aγοραστές στις υγιείς δυνάμεις του Χ.Α. - Πάνω η Ευρώπη - Ενισχύεται το ευρώ πάνω από το 1,42

12:12 - 19 Μαϊ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Αγορές στις υγιείς δυνάμεις του Χ.Α. έχουν βγει στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Με τις τράπεζες να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, παρά το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη, που πλησιάζει τις 1.340 μονάδες, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές εταιρειών που έχουν υγεία εν μέσω κρίσης. Κέρδη πάνω από 3% για τον Μυτιληναίο, που χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου από τα οποία προέκυψε αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας περίπου 33%.
Κέρδη πάνω από 2% για την Ελλάκτωρ που διευρύνει το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και έργων στο εξωτερικό. Πάνω από 2,8% ανέρχονται τα κέρδη στη Motor Oil. Επίσης, από τις τράπεζες, σημαντική είναι η αντίδραση της Εθνικής, στα 4,92 ευρώ και με όγκο μόλις 683 χιλιάδων τεμαχίων. Πάνω από 2% ενισχύονται Eurobank και Alpha, ενώ περίπου κατά 2% ενισχύεται η Πειραιώς. Η διανομή μερίσματος από την ΕΧΑΕ, οδηγεί τη μετοχή σήμερα, στα 5,13 ευρώ, ενώ κέρδη άνω του 1% έχουν βγει στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Οι συναλλαγές πάντως είναι αποκαρδιωτικές, μόλις στα 23 εκατ. ευρω. Μάλιστα, όταν υπάρχουν διακυμάνσεις, όπως αυτές των δύο τελευταίων ημερών, η εμπιστοσύνη χάνεται στην αγορά, σχολιάζουν χρηματιστές. Από τις μετοχές που διακινούνται πάντως, 32 ενισχύονται, έναντι 15 που υποχωρούν.

Αγορές

Για ακόμη μία συνεδρίαση τα εμπορεύματα δίνουν ανοδικό τέμπο στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να συνεχίζουν να κινούνται με την ίδια κερδοφόρα διάθεση, όπως και στις χθεσινές χρηματιστηριακές συναλλαγές, παρά τα νέα "μαντάτα" από το μέτωπο του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει την παραίτησή του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,71% στις 5.966 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 0,57% στις 4.001 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφο'ύρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,70% στις 7.355 μονάδες. Πάνω από το 1,42 διαπραγματεύεται το ευρώ και μάλιστα στα 1,42470 δολάρια.

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον της μιας εβδομάδας διαπραγματεύθηκε στη Νέα Υόρκη το αργό πετρέλαιο, μετά από την κυβερνητική έκθεση που έδειξε απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων του, αποτέλεσμα της αύξησης των δεικτών διΰλισης και των προβλημάτων στις προμήθειες.

Τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση μετά τη χθεσινή τους άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 3%. Χθες το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε, ότι, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 15.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε φθάνοντας στα 370.3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διϋλιστήρια λειτούργησαν με το 83,2% της δυναμικότητάς τους, τα μέγιστα, από την εβδομάδα που έληξε την 1η Απριλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.