ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμεινε από "καύσιμα" το ΧΑ - Χαμόγελα στην Ευρώπη - Συνέχεια στο ανοδικό σερί - Πάνω από το 1,43 το ευρώ

09:55 - 20 Μαϊ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Oύτε και το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, το οποίο προβλέπει εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών, απέτρεψε το ΧΑ από την υποχώρησή του στα χαμηλά. Ξένοι επενδυτές, σορτάκιδες, αλλά και όσοι κερδοκοπούν εις βάρος της χώρας "στοιχηματίζοντας" στην ελληνική χρεοκοπία και στο haircut δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκαν από τη νέα σεναριολογία περί διάσωσης της Ελλάδας.
Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έντονες πιέσεις και το spread 10ετούς "ανηφορίζει" ξανά πάνω από τις 1.310 μονάδες βάσης, την ώρα που οι φήμες περί ελληνικής αναδιάρθρωσης παραμένουν στο επίκεντρο των ημερών, με τους μεν να τάσσονται υπέρ αυτού του ενδεχομένου και τους δε... να δηλώνουν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε ένα τεράστιο λάθος, καθώς θα σημάνει την καταστροφή τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλη την Ευρωζώνη και κυρίως για τον τραπεζικό κλάδο.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η αγορά αποτιμά τα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου εισηγμένων που τα έχουν ανακοινώσει και ανεμένει να δει και τα υπόλοιπα. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε σε χαμηλά 14άρων ετών με πτώση της τάξεως του 0,44% στις 1.322,27 μονάδες και με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 90 εκατ. ευρώ.

Marfin

Παραμένει το αρνητικό πρόσημο στο ΧΑ...

Eurobank

Για σήμερα αναμένεται νευρικότητα στο ταμπλό του ΧΑ, με τις συναλλαγές να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και με το ενδεχόμενο της πτωτικής εκκίνησης πάντα ανοιχτό.

Αγορές

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τους κυριότερους δείκτες να σημειώνουν κέρδη και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παίρνοντας "πάσα" από τη Wall Street, η οποία παρά τη νευρικότητα... έκλεισε τις συναλλαγές της Πέμπτης στο "πράσινο". Την ίδια στιγμή, τα μέταλλα και τα εμπορεύματα οι κινητήριοι μοχλοί των ημερών στα διεθνή ταμπλό, εξακολουθούν να "ανηφορίζουν" και να σκορπούν "χαμόγελα" στην Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,46% στις 5.983 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 0,14% στθις 4.033 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,34% στθς 7.383 μονάδες.

Ανακάμπτει το ευρώ, καθώς χθεσινά αμερικάνικα στοιχεία αναφορικά με τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και με την ανεργία, απέτρεψαν τους επενδυτές από το αμερικάνικο νόμισμα, στρέφοντας τους στο ευρωπαικό. Αυτή την ώρα το νόμισμα κινείται πάνω από το 1,43 το ευρώ και μάλιστα στα 1,43320 δολάρια.

Ατο μεταξύ, περιορίζει στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης τις απώλειες δύο εβδομάδων το πετρέλαιο, κινούμενο και πάλι με θετικό πρόσημο. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου σημείωσε άνοδο έως 0,6%, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες του 1,6%. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 29.000 φθάνοντας στις 409.000 την εβδομάδα που έληξε στις 14 Μαΐου. Επίσης, η πώληση παλαιών κατοικιών μειώθηκε απροσδόκητα για πρώτη φορά.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 13 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 111,55 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 88 σεντς φθάνοντας στα 111,42 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 17 Μαΐου.

Βγήκαν και πάλι επενδυτές στην επιφάνεια, ωθώντας το χρυσό στις πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές της Παρασκευής στο "πράσινο", την ώρα που το ασήμι κάνει προσπάθεια να διατηρηθεί σε ανοδική τροχιά.

Οι ράβδοι χρυσού έχουν υποχωρήσει περίπου 5% από το μεγαλύτερο ράλι στην ιστορία τους, γύρω στα 1.575 δολ. η ουγγιά στις αρχές Μαΐου. Καθώς προσδοκάται ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική μετά τη δημοσιοποίηση των αδύναμων οικονομικών στοιχείων, ο χρυσός συνεχίζει να αποτελεί ασφαλές καταφύγιο.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 3,99 δολ. φθάνοντας στα 1.495,59 δολ. η ουγγιά στις 0226 ώρα Γκρίνουϊτς. Το ασήμι με δυσκολία διαπραγματεύθηκε και διατηρήθηκε στα 35,17 δολ. η ουγγιά- αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 49,51 δολ. η ουγγιά, στα οποία αναρριχήθηκε τον Απρίλιο.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:03 - 20 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.