ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χλιαρές πιέσεις στο Χ.Α. - Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση στα διεθνή ταμπλό - Δεν πείθονται οι αγορές - Άνω του 1,46 το ευρώ - Mεικτά τα futures

14:48 - 06 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
Υπό έλεγχο είναι οι πιέσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 1.327 μονάδες και με ποσοστιαία αρνητική μεταβολή κοντά στο μισό τοις εκατό. Ο λόγος της πτώση έχει να κάνει με την ανησυχία των ξένων επενδυτών ως προς το αν θα περάσουν τα επώδυνα μέτρα από την κοινή γνώμη της Ελλάδας, έπειτα από τα εντυπωσιακά συλλαλητήρια στα κεντρικά σημεία των αστικών κέντρων.

Ταυτόχρονα, μένει να διευκρινιστεί με ποιο τρόπο θα γίνει η ανάληψη ευθύνης των ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους. Αν δηλαδή θα προχωρήσουν με δική τους ευθύνη σε επιμήκυνση ή κάποιου είδους κούρεμα. Ο τραπεζικός κλάδος μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της Παρασκευής υποχωρεί, αλλά υποτονικά, ενώ πάντα στην άλλη άκρη του μυαλού των επενδυτών υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιου deal. Πτώση πάνω από 2% για την Εθνική, στα 5,13 ευρώ κααι όγκο 2,5 εκατ. τεμαχίων, 1,8% υποχωρεί η Πειραιώς, 1,46% η Eurobank και μόλις 0,6% η μετοχή της Alpha. Motor Oil. Κάποιες εντολές αγορών έχουν βγει σε Τιτάνα, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Marfin Popular, Coca Cola και Motor Oil.

Αγορές

Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση εκτυλίσσεται στα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τις αγορές να αποτιμούν τα δρώμενα της Παρασκευής ως προς την ελληνική κρίση χρέους και την επίλυσή της, ενώ ταυτόχρονα αρνητικά αμερικάνικα μάκρο για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ παραμένουν στο επίκεντρο και των σημερινών συναλλαγών.

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατα΄0,03% στις 5.853 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 μειώνεται κατά 0,60% στις 3.867 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,06% στις 7.104 μονάδες. Πάνω από το 1,46 ενισχύεται αυτήτ ην ώρα το ευρώ και μάλιστα στα 1,46110 δολάρια.

Από την έναρξη των συναλλαγών, οι ευρωαγορές έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην εθελοντική συμμετοχή και των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, όπως ακριβώς προτείνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και όπως υποστηρίζει θερμά η Γερμανία. Ο γερμανικός DAX και ο FTSE σημειώνουν ήδη από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οριακές διακυμάνσεις, κρατώντας στάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια στιγμή, τα άσχημα "μαντάτα" από το μέτωπο των μάκρο στις ΗΠΑ επαναφέρουν στο προσκήνιο έντονες ανησυχίες σχετικά με τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,9% αυξήθηκε τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών παραγωγού της ευρωζώνης ενώ σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός παραγωγού ενισχύθηκε στο 6,7%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη κατά 6,6% σε ετήσια βάση και κατά 0,8% σε μηνιαία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.