ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν την τάση στο Χ.Α. - Πτώση στις ασιατικές αγορές, μεικτά πρόσημα στη Wall

09:54 - 17 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένεται ότι θα είναι ο καταλύτης για την πορεία της αγοράς και σήμεερα, υποστηρίζουν οι χρηματιστηριακές εταιρείες στα πρωϊνά σχόλιά τους.

Καταλύτης για την πορεία της αγοράς θα είναι σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επισημαίνει στο ημερήσιο σχόλιο της και η Piraeus Sec. Xθες στο ΧΑ όλοι οι κλάδοι στο ταμπλό κινήθηκαν χαμηλότερα με τον τραπεζικό δείκτη να πρωταγωνιστεί στην πτώση. Τα βλέμματα των επενδυτών στην εγχώρια αγορά είναι στραμμένα στον ανασχηματισμό ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με καθοδικές τάσεις, όπως αναφέρει στο ημερήσιο σχόλιο της η Proton bank.

Χθες ο γενικός δείκτης στο ΧΑ έκλεισε καταγράφοντας βουτιά της τάξης του 2,81% με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει πτώση 3.37% και τον ΟΠΑΠ 3,98%. Ο τζίρος στα 86 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στις ευρωπαϊκές και τις άλλες διεθνείς αγορές αναμένεται τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Αγορές

Συνεχίστηκε σήμερα η πίεση για τις ασιατικές αγορές στη σκιά της ελληνικής κρίσης χρέους και της αβεβαιότητας γύρω από την ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας. Οι αρνητικές τάσεις μετριάστηκαν πάντως από τη διαβεβαίωση του ΔΝΤ αναφορικά με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα αλλά και τα ενθαρρυντικά αμερικάνικα μάκρο που είδαν χθες τη δημοσιότητα, σχετικά με τις μειωμένες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και την μειωμένη διεύρυνση του του ελλείμματος του τρέχοντος ισοζυγίου.


Ειδικότερα, στα ταμπλό, απώλειες 0,96 % για τον ιαπωνικό Nikkei 225 στις 9.320 μονάδες. Στο -0,64% ο δείκτης Hang Seng και στις 21.813 μονάδες. Υποχώρησε κατά 0,27 % ο κινεζικός Shanghai Composite στις 2.785 μονάδες. Απώλειες 0,06 % για τον αυστραλιανό δείκτη S&P ASX στις 4.476 μονάδες.
Η τιμή του αργού πετρελαίου καθώς υποχωρεί κατά 0,66% στα 94,32 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με μεικτά πρόσημα έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall. Αναλυτικά, o Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,54% στις 11.967, ο Nasdaq έχασε 0,29% στις 2.624 μονάδες και ο S&P υποχώρησε 0,18% στις 1.268 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.