ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αδυναμία στις τράπεζες, κέρδη στον κατασκευαστικό κλάδο και την ενέργεια- Επιφυλακτικές κινήσεις στην Ευρώπη - Πάνω από το 1,43 το ευρώ

12:25 - 22 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Αδυναμία στις τράπεζες, κέρδη στον κατασκευαστικό κλάδο και την ενέργεια- Επιφυλακτικές κινήσεις στην Ευρώπη - Πάνω από το 1,43 το ευρώ
(upd 2) Παρά την ίνηση προς τις 1.300 μονάδες, ο δείκτης δεν δείχνει να αντέχει! Από τη μία η άποψη Μέρκελ ότι δεν πρόκειται να ληφθεί αύριο στη Σύνοδο Κορυφής κάποια απόφαση για την Ελλάδα και από την άλλη ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την εμπλοκή ιδιωτών στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, προκαλούνται αναταράξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και στο Χ.Α. Ο γενικός δείκτης κρατάει το θετικό πρόσημο, στις 1.279 μονάδες, με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 41 εκατ. ευρώ και χωρίς καμία βοήθεια από τις τράπεζες. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο , με τον Ελλάκτωρα, την J&P Άβαξ, τη ΓΕΚ/Τέρνα, την Τέρνα Ενεργειακή, την ΜΕΤΚΑ, τον Μυτιληναίο και τον Τιτάνα. Πωλητές έχουν βγει στις τράπεζες, έπειτα από το χθεσινό πάρτι, με την Πειραιώς, την Alpha, την Eurobank και την Εθνική να καταγράφουν απώλειες.
Aγορές

Μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να χαιρέτισαν την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, όχι όμως και οι διεθνείς αγορές. Επιφυλακτική στάση και μικρό καλάθι κρατούν οι ευρωαγορές στα χθεσινοβραδινά πολιτικά δρώμενα, προσπαθώντας να "ζυγίσουν" από τη μία την ψήφο εμπιστοσύνης και από την άλλη τις εκτιμήσεις των ξένων οίκων που κάνουν λόγο για ελληνική χρεοκοπία εντός των επόμενων τριών ετών, καθώς και για επιδείνωση της κρίσης σε όλη την περιφέρεια.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 μειώνεται κατά 0,28% στις 5.795 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,14% στις 3.872 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,07% στις 7.280 μονάδες. Στις επάλξεις το ευρώ, πάνω από το 1,44 και συγκκεριμένα στα 1,44020 δολάρια.

Πτώχευση στα επόμενα τρία χρόνια προεξοφλεί για την Ελλάδα η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, η Pimco, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των χωρών της Ευρωζώνης θα επιδεινωθούν...

«Θα δούμε διαφορετικές οικονομίες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά την Ελλάδα, αυτό θα είναι η πτώχευση», δήλωσε.

"Απίθανο", αλλά όχι και αδύνατο είναι κατά την Pimco η έκρηξη ενός δεύτερου κύμματος χρηματοοικονομικής κρίσης, το οποίο θα έχει προκληθεί από την ελληνική χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Pimco, Άντριου Μπολλς, οι προσπάθεις για την καταβολή του νέου πακέτου στήριξης στη χώρα δεν θα παράσχουν ουσιαστική βοήθεια στη χώρα, αλλά απλά θα μεταθέσουν τη χρεοκοπία για τα επόμενα χρόνια και όχι για τώρα. "Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπήμένη", τόνισε.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 22 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.