ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στις 1.300 το Χ.Α.;

12:28 - 05 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Διακυμάνσεις στην Ευρώπη, στο 1,44 το ευρώ.

Νέες πιέσεις για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στο Χ.Α., με το γενικό δείκτη όμως, να έχει “περιορίσει” τις αρχικές απώλειες, κινούμενος πάλι στα όρια των 1.300 μονάδων. Με χαμηλό στις 1.288 μονάδες, υπάρχει λεπτή ισορροπία στην αγορά, καθώς έρχονται και σήμερα τα απόνερα από την εκτίμηση περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας που διατύπωσε χθες η S&P. Ταυτόχρονα, στο Χ.Α. ασκούνται και κάποιας μορφής τεχνικές πιέσεις. Η ΔΕΗ “έκοψε” το μέρισμα των 0,76 ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρεί κατά 5,3%, κάτω από τα 10 ευρώ. Κέρδη 3,31% για την ΑΤΕ, χωρίς όμως, να έχουν μπει προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Αντίδραση στα 3,42 για τη Eurobank, που μαζί με Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο και Βιοχάλκο συνθέτουν την ομάδα των μετοχών του 20άρη που καταγράφουν κέρδη. Πέραν της Βιοχάλκο, ισχυρή αντίδραση καταγράφουν οι θυγατρικές ΕΛΒΑΛ, Σιδενόρ. Σε θετικό πρόσημο πέρασε και η Motor Oil. Καμία πράξη σε ΕΥΑΘ και ΟΛΘ, αφού υπάρχει μεγάλη απόσταση στην τιμή πώλησης και αγοράς, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι δεν έχει καμία πράξη. Στο μεταξύ, οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, μόλις στα 16,7 εκατ. ευρώ.

Αγορές


Οι καλές μέρες της περασμένης εβδομάδας φαίνεται να τελείωσαν για τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Το πάρτι υψηλών προδιαγραφών των προηγούμενων συνεδριάσεων αντικαταστάθηκε από μεικτά πρόσημα, εναλλαγές προσήμων και οριακές διακυμάνσεις.

Τα εμπόδια στην επιπλέον δανειοδότηση της Ελλάδας "κλυδωνίζουν" τις ευρωπαικές αγορές, οι οποίες εκεί που σηκώνονται εκεί υποχωρούν ξανά. Από τη μία η διαφωνία των ευρωπαικών κυβερνήσεων και της ΕΚΤ για τη συμμετχοή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της χώρας και από την άλλη η επαναφορά της Φιλανδίας, η οποία ζητά επιπρόσθετες εγγυήσεις για την παροχή βοήθειας στα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης, αναταράσσουν τα διεθνή ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,16% στις 6.027 μονάδες, στο Πσρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,27% στις 3.992 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει μείωση της τάξεως του 0,10% στις 7.435 μονάδς. Στα 1,44640 δολάρια το ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:46 - 05 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.