ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα το ΧΑ

12:54 - 07 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το "βλέμμα" στον Τρισέ. Πάνω τα futures της Wall.
Επιστροφή στα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα για το Χ.Α. Από τη στιγμή που διασπάστηκαν οι 1.250 μονάδες, οι επόμενες στηρίξεις οδηγούν τον δείκτη χαμηλότερα. Από τη μία η ασάφεια ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τη μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων και από την άλλη η εισαγωγή των νέων μετοχών της ΑΤΕ, έχουν οδηγήσει το χαρτί 21% χαμηλότερα, στα όρια του 1 ευρώ.

Το κλίμα είναι άσχημο και για τον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο, όσο συζητείται το θέμα του rollover. Στο 1 ευρώ υποχωρεί η Πειραιώς, στα 3,25 η Alpha και με πτώση 3,85%, στα 4,66 η ΕΤΕ με απώλειες 3,32% και στα 3,13 η Eurobank με απώλειες 2,49%. Τιτάν, Jumbo, ΔΕΗ και Μυτιληναίος διαφοροποιούνται από την μετριότητα του 20άρη. Κέρδη παρατηρούνται στα κρατικόχαρτα της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Αγορές


Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωπαικές αγορές, με το "βλέμμα" τους στραμμένο στις αποφάσεις της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Αν και οι αναλυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 1,50%, ωστόσο οι αγορές φαίνεται να διακατέχονται από επιφιλακτυκότητα, δεδομένου το "θρίλερ" που εξελίσσεται σε παρίσι και Ρώμη για το rollover των ελληνικών ομολόγων.

Σήμερα νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν οι κεντρικοί τραπεζίτες με το IIF στη Ρώμη, προκειμένου να ξεκαθρίσουν το ρόλο των ιδιωτών πιστωτών στο νέο δάνειο για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η υποβάθμιση ομολόγων τεσσάρων πορτογαλικών τραπεζών από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Μoodys, δύο μέρες, ύστερα από την υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας, επιβεβαιώνουν ότι η κερδοσκοπία στην Ευρωζώνης ολοένα και διευρύνεται.

Στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,38% στις 6.026 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 0,41% στις 3.978 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,40% στις 7.460 μονάδες. Στο 1,42 το ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,42900 δολάρια.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.